במקום לנהל את הזמן, תנהלו את האנרגיה שלכם

ההורים של ג'וני הכינו לו ארוחת בוקר, אבל משום מה הוא לא הגיע לאכול. אביו נכנס לחדרו וראה את ג'וני מתחת לשמיכה. ג'וני אמר לו "אני לא רוצה ללכת לביה"ס היום".

אביו אמר לו "תן לי 3 סיבות למה אתה לא רוצה ללכת לביה"ס היום". ג'וני ענה: "הסיבה הראשונה היא שאני לא אוהב את הילדים, הסיבה השניה היא שהילדים לא אוהבים אותי, והסיבה השלישית היא שזה פשוט מתיש".
אביו של ג'וני השיב לו: "עכשיו אתן לך 3 סיבות מדוע אתה הולך לביה"ס היום: הראשונה היא בגלל שאני אבא שלך ואני אומר לך מה לעשות, השניה בגלל שאתה כברבן 47, והשלישית היא שאתה מנהל הבית ספר!!".

כל אחד, ובטח מי שנמצא בעמדת הנהגה, לא יכול להסתפק בעובדה שהוא מוכשר או תותח בתחומו, הוא צריך גם את היכולת להפגין את הביצועים הגבוהים לאורך זמן. תחשבו על מכונית פרארי אדומה, בטח תהיו שמחים לקבל אחת כזו ועוד עם מיכל דלק מלא, אבל אם יגידו לכם שאתם לא תוכלו למלא לה את המיכל דלק יותר? היא כנראה תהיה כבר פחות אטרקטיבית בשבילכם.

הספורטאים המצליחים ביותר, הם האנשים שמצליחים לנהל את האנרגיה שלהם בצורה הכי טובה. זה חשוב יותר מניהול זמן, כי זמן מוגבל, והוא "מתכלה", בעוד שאנריגה היא משהו אינסופי בגלל היכולת שלנו לחדש ולהגדיל את האנרגיה שלנו.

האנרגיה שלנו היא מה שקובע את היכולת לבצע משימות, והיא מורכבת מ-4 סוגי אנרגיה:
אנרגיה פיזית – קובעת את כמות המשימות
אנרגיה רגשית – קובעת את איכות המשימות
אנרגיה מנטלית – קובעת את היכולת להתמקד ולהיות בפוקוס לאורך זמן
אנרגיה רוחנית – מונעת מתחושת המשמעות של מה שאנחנו עושים

בסדרה "הריקוד האחרון" רואים את מייקל ג'ורדן מחפש "עלבונות קטנים" כי לעורר את עצמו רגשית, שתהיה לו מטרה להתמקד בה ושתהיה משמעותית עבורו. עד כדי כך, שכשאין באמת סיבה, הוא אפילו ממציא אותה, רק בכדי להכניס את עצמו ל"מוד" שיעורר אותו וימלא אותו אנרגיה.

מתי בפעם האחרונה אמרתם לעצמכם שאתם צריכים לנוח? או שהבוס שלכם אמר "עבדתם קשה מדי, אולי תנוחו קצת?".

לברון ג'יימס וכריסטיאנו רונאלדו מוציאים מליוני דולרים בכדי לחדש את האנרגיה שלהם, לטפל בגוף ובנפש, בכדי להיות ממוקדים יותר. הם מנהלים את העומסים, לא רק פיזית, אלא רגשית, מנטלית ורוחנית.

כושר מוגדר כמהירות ההתאוששות, לא רק פיזית. וזה נכון לכל התחומים בחיים ולא רק בספורט.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

ההתפטרות השקטה quietquitting
מנהיגות
אייל גונן

ההתפטרות השקטה

פעם קראו לזה "אבטלה סמויה", קראו לזה "הקטנת ראש", קראו לזה "זה לא בהגדרת תפקיד שלי", וכל מנהל ניסה להלחם בזה באמצעות "תפיסת תפקיד מרחיבה", דיבור על מצויינות, הגדלת ראש, ודרישה לשים לב ששום דבר לא "נופל בין הכסאות". 

הבעיה היא שמנהלים מהדור הישן נעלבים, איך יכול להיות שאנשים לא נדבקים בחזון שלהם, איך אנשים לא רוצים לתת 110%?, איך אנשים מעזים לצאת הביתה כשהם עובדים עד השעות הקטנות?. קוראים לזה הצבת גבולות. מה הבעיה? שמנהלים מהדור הישן מרגישים שדופקים אותם אם זה לא קורה, ואופס.., הנה באים חבר'ה צעירים ומגדירים גבולות. גבול למה שהם מוכנים לתת, גבול למה שהם מוכנים שידרשו מהם. 

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

יש דבר כזה מנהיגים מופנמים?

הרבה שואלים אותי אם מי שמופנם יכול להיות מנהיג. לרובנו יש בראש תמונה של מנהיג מוחצן, ולכן כל מי שמופנם ורוצה להנהיג, צריך להתגבר על מחסום תפיסתי גדול. בסקר שנערך ב-2006, 65% מהמנהלים הבכירים ראו את המופנמות כמחסום למנהיגות, ומחקרים מראים שנשיאי ארה"ב היותר מוחצנים, נתפסו גם כמנהיגים יעילים יותר.

קרא עוד »
WLB, WLH
איזון קריירה משפחה
אייל גונן

זליגת חוויה מהעבודה הביתה

המחקר מראה שעבודה שמציעה להורה אוטונומיה ותמיכה בשנת חייו הראשונה של הילד, משפיעה על התוצאות הקוגנטיביות, הכישורים החברתיים, ועל הבריאות הנפשית של הילד למשך שש השנים הבאות. כן, 40+ שעות בשבוע במקום העבודה משפיעות עלינו, ועל המשפחה. 

מחקר נוסף מראה שכשההורים חווים אתגר במקום העבודה, יצירתיות, הנאה, ותחושת הערך העצמי והסמכותיות שלהם גבוהות, הילדים בריאים יותר מבחינה נפשית. 

עכשיו השאלה היא כמה פעמים אנחנו מסתכלים על העבודה שלנו וההשפעה שלה על הבית, לא רק מבחינת השעות ומקום העבודה, אלא גם מבחינת החוויה בעבודה וההשפעה על החוויה בבית.

קרא עוד »