הנסיך ועדר הכבשים

סיפור על הנסיך ועדר הכבשים.
הייתה ממלכה שנשלטה על ידי נסיך צעיר, שעלה לכס המלוכה לאחר מות אביו.
לאחר מספר חודשים של שלטון, המצב הפך למאתגר, בצורת פתאומית גרמה לאבידות רבות לחקלאים, חיות רבות נהרגו, והיבול לא גדל. אם לא מספיק בכך, במקביל פרצה מגפה שהרגה רבים מנתיני הממלכה.
לאחר מספר חודשים, כאשר נראה היה שהמצב החל להשתפר, מלך אויב השתלט עם צבאו על הממלכה, הרג רבים מהנתינים וכלא את השאר. המלך הצעיר הצליח איכשהו להימלט מהממלכה, ותכנן לפגוש את חבר ילדותו שהיה מלך ממלכה שכנה.
בדרכו חשב איך כל הדברים האלה קרו דווקא לו, הרי הוא נולד וגדל להיות מלך הממלכה החזקה והעשירה ביותר, וכעת איבד הכל. הוא האמין שיש לו מזל רע, שכן דבר כזה לא קרה לאביו או לכל מלך אחר שהכיר.
כשהמלך הצעיר הגיע לארמון של חברו, השומרים לא אפשרו לו להכנס, בגלל מראה בגדיו הבלוי. במשך מספר ימים עבד המלך הצעיר על מנת שיוכל לקנות בגדים מכובדים, ואז הורשה להכנס לארמון ולפגוש את חברו המלך.
הוא הסביר לחברו המלך את כל אשר עבר עליו, ולאחר ששמע את סיפורו, הורה חברו המלך לאנשיו לתת לו עדר של 100 כבשים.
המלך הצעיר הופתע כיוון שהוא ציפה להרבה יותר מזה, הוא הרי לא רוצה להיות רועה צאן, אבל לא הייתה לו ברירה והוא נענה להצעת חברו. לאחר מספר ימים, בעת שראה את עדרו בשדה, תקפה קבוצת זאבים את עדרו והרגה כל אחד מהם, המלך למזלו ברח מהמקום בזמן.
המלך הצעיר הלך שוב אל חברו המלך וביקש עזרה, הפעם הוא נתן לו 50 כבשים, אך שוב המלך הצעיר נכשל בהגנה על עדרו מפני הזאבים. בפעם השלישית ניתנו לו 10 כבשים בלבד, בפעם הזו, המלך הצעיר הבין שאם לא יגן על העדר שלו מפני הזאבים, הוא לא יקבל יותר עזרה מחברו.
המלך הצעיר נערך להגן על העדר, הוא בנה גדרות והציב שומרים מסביב לעדר, בנוסף הוא התעניין ולמד כיצד להאכיל, לגדל, לחזק ולהגדיל את העדר. לאחר מספר שנים, עדרו גדל ל -1000 כבשים.
כשפגש המלך הצעיר את חברו המלך, הוא סיפר לו על עדרו הגדל, ולאחר ששמע אותו, הורה המלך לשריו לתת למלך הצעיר מדינה שלמה לשלוט בה. כששמע זאת המלך הצעיר, שאל את חברו בתדהמה "מדוע לא נתת לי לשלוט במדינה הזו בפעם הראשונה שפניתי אליך לעזרה?"
המלך השיב, "בפעם הראשונה כשבאת אלי לעזרה, הלך הרוח שלך היה שנולדת להיות מנהיג, אבל האמת הייתה אחרת, אמנם נולדת לעושר, כח וגאווה, אבל מעולם לא הוכשרת ולא הייתה לך היכולת להנהיג את הממלכה. כשנתתי לך את העדר, חיכיתי שתלמד איך להנהיג את העדר, איך לטפל ולטפח אותו, לדאוג לצרכיו, ואילו עכשיו אני מאמין שאתה מוכן להנהיג מדינה שלמה".
מנהיגות היא לא מעמד, תואר או תפקיד, מנהיגות היא פעולה, מנהיגות היא מסע של התנסות ולמידה, התפתחות תוך כדי תנועה, מנהיגות היא לא מתנה שמקבלים, אלא היא גישה שמפתחים.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

1 מחשבה על “הנסיך ועדר הכבשים”

  1. פינגבאק: נתקלתם במנהיג מושלם? - אייל גונן - מנהיגות מזווית אחרת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

ההתפטרות השקטה quietquitting
מנהיגות
אייל גונן

ההתפטרות השקטה

פעם קראו לזה "אבטלה סמויה", קראו לזה "הקטנת ראש", קראו לזה "זה לא בהגדרת תפקיד שלי", וכל מנהל ניסה להלחם בזה באמצעות "תפיסת תפקיד מרחיבה", דיבור על מצויינות, הגדלת ראש, ודרישה לשים לב ששום דבר לא "נופל בין הכסאות". 

הבעיה היא שמנהלים מהדור הישן נעלבים, איך יכול להיות שאנשים לא נדבקים בחזון שלהם, איך אנשים לא רוצים לתת 110%?, איך אנשים מעזים לצאת הביתה כשהם עובדים עד השעות הקטנות?. קוראים לזה הצבת גבולות. מה הבעיה? שמנהלים מהדור הישן מרגישים שדופקים אותם אם זה לא קורה, ואופס.., הנה באים חבר'ה צעירים ומגדירים גבולות. גבול למה שהם מוכנים לתת, גבול למה שהם מוכנים שידרשו מהם. 

קרא עוד »
דגל ישראל, אחריות מנהיגים, מנהיגות, מהפכה משפטית
מנהיגות
אייל גונן

מה האחריות של המנהיגים שלנו לאווירה הציבורית?

כדי לייצר אווירה ציבורית חיובית, שזה מה שמנהיגות חיובית אמורה לייצר, המנהיגים צריכים להוות דוגמא בהתנהגותם ולהציב סטנדרט גבוהה של התנהגות, הכלה, כבוד, חיזוק היחסים בין הצדדים השונים בחברה, ויצירת מרחבי שיח ושיתוף פעולה. בסופו של דבר מנהיגות מטפחת אופטימיות, תקווה לעתיד טוב יותר ויצירת הזדמנויות לכולם.

כשמנהיגים פוליטיים מחליטים להקצין את ההתבטאויות שלהם, זה משפיע ומוביל באופן ישיר לקיטוב ופילוג בחברה. זה פוגע באמון במוסדות שלטון, ואפילו באמון וביחסים בין חברים לעבודה ואף בין בני משפחה, מה שמוביל לתחושות של כעס, תסכול, חוסר תקווה ובסוף זה יכול להגיע גם לאלימות פיזית.

קרא עוד »
פיתוח מנהיגות, זהות מנהיגותית
מנהיגות
אייל גונן

פיתוח מנהיגות

רוב התכניות לפיתוח מנהיגות לא אפקטיביות, והסיבה היא שהן לא "רפלקטיביות" ולא מותאמות באופן אישי, והתוצאה היא שהן לא באמת גורמות לשינוי התנהגותי לאורך זמן. קיימת נטייה לדבר על מנהיגות, בזמן שבכדי לפתח מנהיגות נדרשת עבודה מעמיקה על הזהות המנהיגותית.

קרא עוד »