מה עדיף? מנהיג "מוכוון תוצאות" או "מוכוון אנשים"?

איזה מנהיג מוצלח יותר ה"מוכוון תוצאות" או ה"מוכוון אנשים"?
זה בדיוק מה שבחן ג'ימס זנגר במחקר שפרסם ב-2009, ובו בדק בקרב 6,000 עובדים, מהם המאפיינים שמשפיעים על האופן בו העובד תופס את הבוס שלו כמנהיג מוצלח. מבין כל המאפיינים שנבדקו, היו גם "התמקדות באנשים" כשהכוונה לכישורים החברתיים, ו"התמקדות בתוצאות" כשהכוונה לכישורים האנליטיים.
באופן די מפתיע, תוצאות המחקר הראו שאף אחד מהמאפיינים הללו כשלעצמם, מאפיין מנהיג מוצלח. אם המנהיג נתפס כחזק במיקוד בתוצאות, יש לו 14% סיכוי להיתפס כמנהיג מוצלח, ואם הוא נתפס כחזק במיקוד באנשים, יש לו 12% סיכוי להיתפס כמנהיג מוצלח.
אז מה עדיף? גם וגם? המנהיגים שנתפסו כחזקים גם במיקוד בתוצאות, וגם במיקוד באנשים, היו בעלי סיכוי של 72% להיתפס כמנהיגים גדולים ומוצלחים. זה די הגיוני, תחשבו על מנהיג שמוכוון אנשים, הוא מטפח אותם, וממנף את היכולות שלהם בכדי להגיע לתוצאות גבוהות יותר. יותר מזה, מנהיג שמוכוון אנשים, יצליח לפתור הרבה מהבעיות הבינאישיות, שבדרך כלל נוטות "להתחפש" לבעיות ולאתגרים מקצועיים או ארגוניים. ואם בנוסף הוא גם יצליח לעמוד במשימות של הארגון, כולם ירוויחו.
נראה ש"בינגו", אבל חכו עם השמפניות..
כמעט כל מנהיג, מנהל, מפקד, מצהיר שמה שחשוב לו זה גם האנשים וגם התוצאות. הבעיה היא שכבני אדם, אנחנו בנויים אחרת, לא אותם חלקים במוח שלנו אחראים על החשיבה האנליטית המתמקדת בתוצאות, ועל הכישורים החברתיים, יותר מזה, כשחלק אחד פועל השני מדומם פעילות. במחקר שערך דיוויד רוק, הוא ביקש מאלפי עובדים לדרג את הבוסים שלהם ב"מיקוד בתוצאות" וב"מיקוד באנשים", והתוצאה המדהימה הייתה שרק 1% מכלל המנהיגים בארגונים, דורגו גבוה בשני המאפיינים יחד!.
מיקוד בתוצאות ומיקוד באנשים, נמצאים במתח על אותו ציר, וכמנהיגים המשמעות הראשונה היא להבין היכן אנחנו נמצאים, להיות מודעים למיקוד האמיתי שלנו, ולא למה שהיינו רוצים. הדבר השני הוא לנהל את המתח הזה, בין אם להיעזר באנשים מאזנים סביבנו, או באמצעות מנגנונים שיחייבו אותנו לפעול באופן מאוזן יותר.
האמירה בצבא ארה"ב היא "People first, Mission always", והכוונה היא שידרשו ממך לבצע את המשימה שלך בצורה הכי טובה, גם אם היא קשה, וגם אם זה ידרוש ממך להעדר מהבית ומהמדינה לתקופה ארוכה, לעתים גם שנים. אבל, במקביל את.ה תדע.י שיש רשת תמיכה במשפחה שלך, והמשמעות היא שאת.ה יכול.ה להתמקד במשימה. כשדואגים לאנשים, דואגים למשימות.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

איזון קריירה משפחה
אייל גונן

שיווי משקל מנהיגותי – ההתפטרות הגדולה

"נקודת שיווי המשקל המנהיגותית" זזה, וכשמדברים על "ההתפטרות הגדולה", רגע לפני שקופצים למסקנות על "דור עצלן" או "מפונק", כדאי להבין למה היא זזה, ומהו אתגר המנהיגות.
בסקר שנערך בפברואר 2022 וכלל 15,000 עובדים, צנחה תחושת העובדים כי דואגים מאוד לרווחתם עד לרמה של 24%!!, זוהי ירידה מתמשכת במהלך השנתיים האחרונות, מאז הפיק של תחילת הקורונה, לרמה נמוכה עוד יותר ממה שהייתה לפני הקורונה.

האנשים כבר לא מוכנים לשעבד את האושר שלהם תמורת עבודה, וארגון שלא יבין את זה, יישאר עם העובדים הפחות טובים, אלה שאין להם ברירה. האם העובדים יתגמשו, או שדווקא הארגונים הם אלה שיתגמשו? נחכה ונראה.

קרא עוד »
הצלחה
אייל גונן

אתם אמיצים?

ברנה בראון מדברת על פגיעות, ואומרת שאנחנו יכולים לבחור באומץ או בנוחות, אבל לא בשניהם יחד. היא מגדירה את האומץ כמוכנות להיות פגיע, לפעול בלי ערובה לכך שתצליח. לא לחשוב על זה שאולי תכשל, אלא לפעול בידיעה שאתה יכול להיכשל, אבל להמשיך ולהתמודד.
אי אפשר להתפתח ולגדול כשאתה עטוף בשריון, וזו הסיבה שצריכים אומץ בכדי להתפתח, צריכים להיות מוכנים להיות פגיעים.

קרא עוד »
ערכים מנהיגות
התפתחות אישית
אייל גונן

ערכים ומנהיגות – מצפן זהותי מנהיגותי

כשאנחנו מובילים מתוך הערכים שלנו, המורכבות שבקבלת החלטות פוחתת, והמאבקים הפנימיים והמתח הפנימי פוחתים, ברמה האישית וברמה הארגונית.

הערכים שלנו הם העוגן, הבסיס והמצפן לזהות, וגם למנהיגות שלנו. מנהיגות מבוססת ערכים היא מנהיגות מודעת. הערכים שלנו הם האמונות העמוקות האותנטיות שלנו. וכשאנחנו פועלים בניגוד לערכים שלנו, יש נתק בין הראש ללב שלנו, והתוצאה היא מתח, לחץ, תחושת תסכול ואכזבה.

קרא עוד »