מטרות לשנה החדשה?

אני לא מאמין בלקבוע מטרות ויעדים אישיים לטווח של שנה, זה טוב אולי לארגונים וחברות, וגם זה רק אם לא נזכרים בשבוע האחרון של השנה לעשות משהו כדי לעמוד ביעד. ג'ימס קליר כתב בספר "הרגלים אטומיים" שאנחנו לא עולים לרמת המטרות שלנו, אלא אנחנו נופלים לרמת המערכת שלנו", והדבר המצער הוא שאכן בד"כ אין קשר בין המטרות שקובעים למה שעושים בפועל באופן עקבי לאורך השנה (משמעת, שינויים וכו'), ומה שיקבע בפועל לאן נגיע אלה ההרגלים שלנו ולא המטרות, "המערכת" שלנו חשובה יותר מהמטרות.

טוני רובינס אמר ש"אם אתם רוצים לחיות חיים עם ערך, משמעותיים, תציבו לעצמכם אתגר, ותמדדו את עצמכם אם התקדמתם." עצם ההתקדמות נותנת לנו תחושת מסוגלות וערך. תחשבו על התחושות שלכם כשיש לכם יעד או אתגר, שאתם עובדים עליו, כמה ערך זה מכניס לנו לחיים עוד בדרך, לפני שבכלל הגענו ליעד.

כדי להיות מאושר צריך לחיות בהלימה עם הרצונות שלנו, ובשביל זה צריך לדעת מה רוצים, תשוקה להגיע לזה, תחושת מסוגלות וכלים (משאבים / יכולות).

אז החלטנו במשפחה לקבוע מטרות אישיות בדרך הבאה:

לכל אחד 3 מטרות ל-3 חודשים, אחת פשוטה, אחת ברמת קושי בינוני ואחת מאתגרת. אחת המטרות גם צריכה להיות קשורה לפעילות שעושים בשביל המשפחה.

חוץ מהמטרות כל אחד מאמץ הרגל אחד, שיפתח לו עם הזמן יכולת חדשה.

העובדה שכל אחד, כולל הילדים, הגדיר לעצמו יעדים אישיים פתחה שיחה מרתקת עם הילדים. פתאום הם יודעים מה חשוב להורים בתקופה הקרובה, ואנחנו יודעים מה חשוב להם, במה הם רוצים להשתפר, והאמת שבחיים לא הייתי חושב שאלה הדבר שהכי חשוב להם להגיע אליהם או להשתפר בהם. אני מעריך שהעובדה שעכשיו כולנו יודעים מה חשוב אחד לשני, ואנחנו תומכים אחד בשני (באדיז), מחזקים, נותנים כלים ומרגישים שותפים, תשפיע אפילו בצורה רחבה יותר ממה שדמיינו.

קבענו יעדים קצרי טווח, כאלה שלא צריך בשבילם תכנית מורכבת, וכאלה שלא יהיו רחוקים מדי כדי לגרום לנו לדחיינות או שיהיו לא רלוונטים בקצב השינויים מסביבנו (היי קורונה). יעדים שכבר היום בבוקר אנחנו מסתערים עליהם.

העובדה שהילדים מסתובבים עם מטרה שהגיעו אליה באופן מודע, מרגשת אותי. בעוד שלושה חודשים נחגוג יחד עמידה ביעדים.

ממליץ לנסות.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

ניהול זמן
אייל גונן

איך אומרים "לא"?

אנחנו נוטים להגיד כן מהר מדי, ורק אח"כ כשנתקלים במחסור זמן לבצע משימה שחשובה לנו, אנחנו מבינים שטעינו. ואז אנחנו מתחילים להרגיש עומס, להישחק, לקחנו על עצמנו התחייבויות, אנחנו לא רוצים לאכזב ובנוסף יש לנו את המשימות שלנו. אנחנו לא מתקצבים נכון את הזמן והאנרגיה שלנו. להיות פרודוקטיבי זה לא לעשות עוד ועוד, אלא לעשות את הדברים הנכונים, באופן הנכון.

קרא עוד »
אברהם לינקולן מנהיגות
מנהיגות
אייל גונן

אברהם לינקולן – התגלמות המנהיגות

אברהם לינקולן הוא בעיני התגלמות המנהיגות והוא נחשב לאחד הנשיאים הגדולים בהיסטוריה האמריקאית, שהוביל את האומה להישגים משמעותיים, בעיקר בגלל הדרך שבה בחר להנהיג ולהוביל.  
מדהים לראות שלינקולן הביא לידי ביטוי כבר בתקופתו בסגנון מנהיגותו, סגנונות מנהיגות "מודרניים" כמו מנהיגות אותנטית, מנהיגות משתפת, מנהיגות אדפטיבית ומנהיגות משרתת. היכולת לא להסתנוור מכח, לדבוק בעקרונות שלך, להנהיג בענווה ולזכור בכל בוקר שבאת לשרת ולא לשלוט, זאת הסיבה שג'ון פ. קנדי אמר עליו "לינקולן לא היה רק נשיא ארצות הברית, הוא היה נשיא העם האמריקאי".

קרא עוד »
מנהיגות בצוות, עבודת צוות, מנהיג צוות, קפטן, טום בריידי, מנהיגות בספורט
Uncategorized
אייל גונן

מנהיגות מתוך צוות

הובלת צוות או מנהיגות בקבוצה, איפה היא נמצאת? יש מנהיגות פורמלית, אבל יש גם מנהיגות מתוך הצוות. מנהיגות שמשפיעה מבפנים, כזאת שכל אחד יכול ליישם ולהתחיל להנהיג מתוך הצוות או הקבוצה. טום בריידי כוכב הפוטבול משתף בעקרונות המנהיגות מתוך הצוות, ובתובנות מקריירת הפוטבול המוצלחת שלו

קרא עוד »