איך אתם עם "השראה"?

אחד הדברים שאנשים צמאים לו הוא השראה, היא הגורם שמעורר אותנו בתחילתו של כל שינוי, קטן וגדול.
השראה היא רעיון שאני נחשף אליו, דפוס חשיבה או דפוס התנהגות, של מישהו אחר שמצליח לעורר אצלי תשוקה לפעולה, בין אם באופן זהה למקור ההשראה ובין אם בתחום אחר לגמרי. ההשראה מאפשרת לנו להתעלות רעיונית ורגשית מעל לחוויות היומיומיות שלנו, ומניעה אותנו מאדישות למוכנות לפעולה, ולרגע מסיחה את דעתנו מהמגבלות היומיומיות והתפיסתיות שלנו.
מקורות ההשראה יכולים להיות רבים ומגוונים, זה יכול להיות הבוס במקום העבודה, חבר קרוב, שכן, בן משפחה, אדם מפורסם, הרצאת TED, סרט, ספר, הרצאה שראיתי, וובינר, אדם שפגשת באופן מקרי ואפילו הילדים שלנו.
הסכנה עם השראה היא שמדובר ב"מלכודת דבש", שכן באותם רגעי השראה, אנחנו נוטים להעריך את היכולות שלנו כגבוהות יותר, להתעלם ממגבלות ואילוצים, ולהיות אופטימיים לגבי העתיד. ועם זאת, השראה היא בסופו של דבר רק השראה, אין בה פעולה, אלא רק מוכנות לפעולה, היא אמנם עוזרת לנו לגייס הרבה משאבים פסיכולוגיים, רגשות חיוביים ותחושת משמעות, אנחנו אפילו נוטים להיות יצירתיים יותר כשאנחנו נחשפים למקורות השראה אבל זה לא מספיק לשינוי אמיתי.
מבחינה פיזיולוגית, המח מייצר רמות גבוהות של דופמין וסרוטינין, אותם הורמונים שמופרשים גם בעת צריכת שוקולד או קיום יחסי מין, ובנוסף המח אף מפחית את רמת הקורטיזול, שהוא הורמון הפחד והלחץ. כן, זה שלב נעים מאוד, וממכר.
די ברור מדוע "דחיינים" נוטים להתמכר לסרטוני Ted מעוררי השראה, כשהם ממשיכים לדחות את השינוי שהם מייחלים לו, ומדוע אנחנו נהנים לשמוע סיפורים מעוררי השראה אבל זה לא גורם לנו לשנות משהו בעצמנו.
השראה היא רק השלב הראשון, שינוי כמו למידה, בא לידי ביטוי בהתנהגות שונה בפועל, אחרת ההשראה נשארת בגדר רעיון ולא דוחפת לתוצאות אחרות.
אז איך מקדמים מהשראה לשינוי תודעה ולפעולה? חכו לפוסט בשבוע הבא 🙂

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

WLB, WLH
איזון קריירה משפחה
אייל גונן

זליגת חוויה מהעבודה הביתה

המחקר מראה שעבודה שמציעה להורה אוטונומיה ותמיכה בשנת חייו הראשונה של הילד, משפיעה על התוצאות הקוגנטיביות, הכישורים החברתיים, ועל הבריאות הנפשית של הילד למשך שש השנים הבאות. כן, 40+ שעות בשבוע במקום העבודה משפיעות עלינו, ועל המשפחה. 

מחקר נוסף מראה שכשההורים חווים אתגר במקום העבודה, יצירתיות, הנאה, ותחושת הערך העצמי והסמכותיות שלהם גבוהות, הילדים בריאים יותר מבחינה נפשית. 

עכשיו השאלה היא כמה פעמים אנחנו מסתכלים על העבודה שלנו וההשפעה שלה על הבית, לא רק מבחינת השעות ומקום העבודה, אלא גם מבחינת החוויה בעבודה וההשפעה על החוויה בבית.

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

מנהיגות במציאות מורכבת

בשנות ה-80 של המאה הקודמת השתמשו במושג VUCA בכדי לתאר את הסביבה בעולם שלאחר המלחמה הקרה, בעידן הדיגיטלי והמקושר. הסביבה אופיינה בתנודתיות, אי ודאות, מורכבות ועמימות.
לאחר מספר שנים ההבנה הייתה שהסביבה מורכבת יותר וטבעו את המושג TUNA שמתאר סביבה סוערת, אי ודאית, חדשנית ועמומה.
השינוי המשמעותי חל במהלך השנתיים האחרונות, כשהסביבה מתוארת כבר כשברירית, חרדתית, לא לינארית ולא מובנת.
זאת סביבה מאוד מאוד מאתגרת עבור המנהיגים, כסביבה שבה הם צריכים להוביל ארגונים בצורה אפקטיבית.

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

הבסיס של המנהיגות הוא אמון

הבסיס של המנהיגות הוא אמון, זה הבסיס למערכות יחסים, זה המשאב החשוב ביותר של המנהיגים, וזה הבסיס של רוב הארגונים המצליחים.
שלושה מניעים לאמון הם אותנטיות, הגיון ואמפתיה. כאשר האמון נפגע, נוכל למצוא את הגורם לכך באחד המניעים האלה.
האחריות ליצירת אמון בארגון היא על המנהיגים, הם אלה הקובעים את התרבות ומעצבים נורמות התנהגות.

קרא עוד »