אל תנסו להיות מנהיגים גדולים, תתחילו לשרת

תפסיקו להנהיג ותתחילו לשרת. זיג זיגלר אמר שאם תעזור לאנשים להשיג את מה שהם רוצים, הם יעזרו לך להשיג את מה שאתה רוצה. זה הבסיס של "המנהיגות השירותית". לב המנהיגות הוא לשרת אחרים, ולא את עצמך. תפיסת המנהיגות השירותית מתחילה בהרגשה ובדחף לשרת אנשים ורעיון, ורק לאחר מכן השאיפה להנהיג.

הדאגה הראשונה היא לאנשים, לצרכים שלהם, והמבחן הוא "האם האנשים התפתחו?" האם נעשו חופשיים יותר, בטוחים יותר, עצמאיים יותר, טובים יותר, מצליחים יותר. הוספת ערך לאחרים זה הבסיס למנהיגות בכלל. זה לא תמיד פופולארי, זה לא זוהר ולא מרשים כלפי חוץ, אבל מנהיג אמיתי מונע מאהבה ודאגה, ולכן הוא רוצה לשרת את האנשים, זה רצון חזק יותר מהרצון לתהילה אישית, והוא מוכן לשלם את המחיר. לא מדובר על להיות 'עבד', אלא על להיות מנהיג שמוביל ומשפיע באמצעות מתן ערך לאנשים.

מהטמה גנדי אמר ש"הדרך הכי טובה למצוא את עצמך היא לשרת אחרים". מרטין לותר קינג ג'וניור אמר "כל אחד יכול להיות אדיר, כי כל אחד יכול לשרת". נלסון מנדלה אמר "אני עומד כאן לפניכם לא כנביא, אלא כמשרת צנוע שלכם, העם". כל אחד מהמנהיגים האלה, היה מנהיג משמעותי, והוא עשה זאת דרך ההבנה שהוא משרת את האנשים, ולא שהאנשים הם שמשרתים אותו. הם לא רק עזרו לאחרים, אלא גם היוו מודל לחיקוי. הם לימדו את האנשים איך לדוג ולא רק נתנו להם דגים. נהוג לחשוב על מנהיגים כגיבורים, הם לא התנהגו כגיבורים, אלא כמי שמשרתים את האנשים.

המנהיגים בתקופה הנוכחית צריכים להיות מהסוג הזה, 'מנהיגים משרתים', בלי אגו, כאלה שעובדים מחוץ לאור הזרקורים כדי לשנות דברים, אותנטיים, מקשיבים לאנשים בלי שיפוטיות, בונים קהילות חזקות, חולקים את הכח ולא מרכזים אותו אצלם, ומעצימים את האנשים. 'מנהיג משרת' לא מחכה שיעלו אליו לרגל, שיראו לו שחייבים אותו, שיתנו לו תחושת כח, הוא לא משתמש בשיטת "הדלת הפתוחה", הוא לא מחכה שהאנשים יבקשו ממנו עזרה, אלא הוא פרואקטיבי ושואל את עצמו כל הזמן "מה האנשים צריכים ממני? במה אני יכול לעזור להם? איך אני יכול לעזור להם להצליח?". הוא מחפש את ההזדמנויות בשביל שהאנשים יצליחו.

עם הזמן הגישה הזו הופכת להרגל, ולתפיסת חיים. 'מנהיג משרת' לא מטפס לבד על הסולם, אלא הוא בונה סולמות גם לאחרים.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

דיון פגישה מנהיגות ניהול רעיון
מנהיגות
אייל גונן

למה הרעיון שלי לא מתקבל?

אתם מעלים רעיון גאוני, אבל הקול שלכם לא זוכה להערכה? המחקרים מראים שמנהלים מעריכים ומתגמלים יותר עובדים שמתזמנים את הרעיונות והדעות שלהם, למועדים רלוונטים, ואף לעיתוי שבו "הנסיבות תומכות ברעיון החדש". "שקט אסטרטגי" הוא תזמון כך שהרעיון ייפול מוכן ואפוי על אוזניים קשובות, והאמת היא שאנחנו כבר די יודעים לזהות מה התזמון הנכון מבחינת הסביבה שלנו.

קרא עוד »
הצלחה
אייל גונן

לפעמים כל מה שצריך זאת "שיחת חדר הלבשה"

זה לא משנה כמה המנהלים היו חכמים וכישרוניים, לפעמים למרות כל ההכנות, צריך גם רגש, צריך שיגידו לך כמה אתה תותח, כמה חשוב ומשמעותי מה שאתה עושה, שהכי חשוב שתהיה הכי טוב שאתה יכול וזה כבר יספיק, וכמובן שמאמינים בך. בדיוק ברגע הנכון.

קרא עוד »
אברהם לינקולן מנהיגות
מנהיגות
אייל גונן

אברהם לינקולן – התגלמות המנהיגות

אברהם לינקולן הוא בעיני התגלמות המנהיגות והוא נחשב לאחד הנשיאים הגדולים בהיסטוריה האמריקאית, שהוביל את האומה להישגים משמעותיים, בעיקר בגלל הדרך שבה בחר להנהיג ולהוביל.  
מדהים לראות שלינקולן הביא לידי ביטוי כבר בתקופתו בסגנון מנהיגותו, סגנונות מנהיגות "מודרניים" כמו מנהיגות אותנטית, מנהיגות משתפת, מנהיגות אדפטיבית ומנהיגות משרתת. היכולת לא להסתנוור מכח, לדבוק בעקרונות שלך, להנהיג בענווה ולזכור בכל בוקר שבאת לשרת ולא לשלוט, זאת הסיבה שג'ון פ. קנדי אמר עליו "לינקולן לא היה רק נשיא ארצות הברית, הוא היה נשיא העם האמריקאי".

קרא עוד »