הנסיך ועדר הכבשים

סיפור על הנסיך ועדר הכבשים.
הייתה ממלכה שנשלטה על ידי נסיך צעיר, שעלה לכס המלוכה לאחר מות אביו.
לאחר מספר חודשים של שלטון, המצב הפך למאתגר, בצורת פתאומית גרמה לאבידות רבות לחקלאים, חיות רבות נהרגו, והיבול לא גדל. אם לא מספיק בכך, במקביל פרצה מגפה שהרגה רבים מנתיני הממלכה.
לאחר מספר חודשים, כאשר נראה היה שהמצב החל להשתפר, מלך אויב השתלט עם צבאו על הממלכה, הרג רבים מהנתינים וכלא את השאר. המלך הצעיר הצליח איכשהו להימלט מהממלכה, ותכנן לפגוש את חבר ילדותו שהיה מלך ממלכה שכנה.
בדרכו חשב איך כל הדברים האלה קרו דווקא לו, הרי הוא נולד וגדל להיות מלך הממלכה החזקה והעשירה ביותר, וכעת איבד הכל. הוא האמין שיש לו מזל רע, שכן דבר כזה לא קרה לאביו או לכל מלך אחר שהכיר.
כשהמלך הצעיר הגיע לארמון של חברו, השומרים לא אפשרו לו להכנס, בגלל מראה בגדיו הבלוי. במשך מספר ימים עבד המלך הצעיר על מנת שיוכל לקנות בגדים מכובדים, ואז הורשה להכנס לארמון ולפגוש את חברו המלך.
הוא הסביר לחברו המלך את כל אשר עבר עליו, ולאחר ששמע את סיפורו, הורה חברו המלך לאנשיו לתת לו עדר של 100 כבשים.
המלך הצעיר הופתע כיוון שהוא ציפה להרבה יותר מזה, הוא הרי לא רוצה להיות רועה צאן, אבל לא הייתה לו ברירה והוא נענה להצעת חברו. לאחר מספר ימים, בעת שראה את עדרו בשדה, תקפה קבוצת זאבים את עדרו והרגה כל אחד מהם, המלך למזלו ברח מהמקום בזמן.
המלך הצעיר הלך שוב אל חברו המלך וביקש עזרה, הפעם הוא נתן לו 50 כבשים, אך שוב המלך הצעיר נכשל בהגנה על עדרו מפני הזאבים. בפעם השלישית ניתנו לו 10 כבשים בלבד, בפעם הזו, המלך הצעיר הבין שאם לא יגן על העדר שלו מפני הזאבים, הוא לא יקבל יותר עזרה מחברו.
המלך הצעיר נערך להגן על העדר, הוא בנה גדרות והציב שומרים מסביב לעדר, בנוסף הוא התעניין ולמד כיצד להאכיל, לגדל, לחזק ולהגדיל את העדר. לאחר מספר שנים, עדרו גדל ל -1000 כבשים.
כשפגש המלך הצעיר את חברו המלך, הוא סיפר לו על עדרו הגדל, ולאחר ששמע אותו, הורה המלך לשריו לתת למלך הצעיר מדינה שלמה לשלוט בה. כששמע זאת המלך הצעיר, שאל את חברו בתדהמה "מדוע לא נתת לי לשלוט במדינה הזו בפעם הראשונה שפניתי אליך לעזרה?"
המלך השיב, "בפעם הראשונה כשבאת אלי לעזרה, הלך הרוח שלך היה שנולדת להיות מנהיג, אבל האמת הייתה אחרת, אמנם נולדת לעושר, כח וגאווה, אבל מעולם לא הוכשרת ולא הייתה לך היכולת להנהיג את הממלכה. כשנתתי לך את העדר, חיכיתי שתלמד איך להנהיג את העדר, איך לטפל ולטפח אותו, לדאוג לצרכיו, ואילו עכשיו אני מאמין שאתה מוכן להנהיג מדינה שלמה".
מנהיגות היא לא מעמד, תואר או תפקיד, מנהיגות היא פעולה, מנהיגות היא מסע של התנסות ולמידה, התפתחות תוך כדי תנועה, מנהיגות היא לא מתנה שמקבלים, אלא היא גישה שמפתחים.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

1 מחשבה על “הנסיך ועדר הכבשים”

  1. פינגבאק: נתקלתם במנהיג מושלם? - אייל גונן - מנהיגות מזווית אחרת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

פרספקטיבה ומנהיגות
התפתחות אישית
אייל גונן

פרספקטיבה ומנהיגות

השבוע הזה הזכיר לי את החשיבות של היכולת לראות דברים בפרספקטיבה, כלומר מנקודת מבט אחרת, ועד כמה המיומנות הזאת יכולה להשפיע על החיים שלנו, למרות שרוב הזמן אנחנו לא כל כך מצליחים ליישם אותה.

פרספקטיבה היא היכולת להשהות את השיפוטיות והתגובה שלנו, לעשות זום אאוט ולהסתכל מנקודת מבט אחרת, זוהי אחת היכולות החשובות ביותר כדי לשפר את התקשורת שלנו עם הסביבה, ובייחוד למנהיגים.
נקודת המבט שלנו קובעת את האופן שבו נחשוב על משהו, איך נתייחס אליו ואיזו תפיסה נגבש לגביו. פרספקטיבה מאפשרת לנו להבין שהדברים הם יחסיים, ושלכל דבר בחיים יש את הפרופורציה שלו.

קרא עוד »
מנהיגות חדשה הרצאת מנהיגות מהי מנהיגות סדנת מנהיגות מנהיגות אפקטיבית מנהיג חזון מנהיגות משרתת מנהיגות מעצבת אייל גונן מנהיגות מזווית אחרת הגדרת מנהיגות
מנהיגות
אייל גונן

מה ההבדל בין מנהיגות מסורתית למנהיגות החדשה?

המנהיגות החדשה היא מנהיגות קשובה, מקדמת שיתופי פעולה, משרתת רעיון ואנשים, מעצימה, מבזרת את המשאבים, מטפחת מנהיגים בארגון, ודואגת לתחושת המשמעות של האנשים. זוהי מנהיגות פתוחה ללמידה, שמפגינה אותנטיות ופגיעות, שקיפות, משתפת באתגרים ופתוחה לרעיונות חדשים מכל דרג בארגון.

המנהיגות המסורתית פועלת ממקורות כח חיצוניים, ואילו המנהיגות החדשה פועלת ממקורות כח פנימיים, שמביא לידי ביטוי דרך תקשורת בריאה ואפקטיבית, את הערכים, המשמעות והמחויבות. המנהיגות החדשה מביאה לידי ביטוי "מיומנויות רכות" ואינטליגנציה רגשית, על פני הרציונליזציה של המנהיגות המסורתית.

קרא עוד »
מנהיגות תקשורת #מנהיג #מנהיגות #ניהול #תקשורת
מנהיגות
אייל גונן

תקשורת פנים ארגונית

בארגונים בריאים יש מקום ל"מנהיגות 360", יש מקום לא רק ל"מנהיגות היררכית", אלא אנשים יכולים להנהיג ולהשפיע על כל המדרגים בארגון.

תקשורת היא הדם הזורם בעורקי הארגון, וברגע שהתקשורת לא זורמת, חלקים בארגון מתחילים להינמק.

קרא עוד »