מה האחריות של המנהיגים שלנו לאווירה הציבורית?

דגל ישראל, אחריות מנהיגים, מנהיגות, מהפכה משפטית

למנהיגים יש אחריות רבה והשפעה עצומה על האווירה הציבורית. האופן בו המנהיגים מתנהלים משפיע ישירות על האווירה הציבורית.

כדי לייצר אווירה ציבורית חיובית, שזה מה שמנהיגות חיובית אמורה לייצר, המנהיגים צריכים להוות דוגמא בהתנהגותם ולהציב סטנדרט גבוהה של התנהגות, הכלה, כבוד, חיזוק היחסים בין הצדדים השונים בחברה, ויצירת מרחבי שיח ושיתוף פעולה. בסופו של דבר מנהיגות מטפחת אופטימיות, תקווה לעתיד טוב יותר ויצירת הזדמנויות לכולם.

כשמנהיגים פוליטיים מחליטים להקצין את ההתבטאויות שלהם, זה משפיע ומוביל באופן ישיר לקיטוב ופילוג בחברה. זה פוגע באמון במוסדות שלטון, ואפילו באמון וביחסים בין חברים לעבודה ואף בין בני משפחה, מה שמוביל לתחושות של כעס, תסכול, חוסר תקווה ובסוף זה יכול להגיע גם לאלימות פיזית.

אבל למנהיגים יש אפשרות אחרת, תפקידם להקל ולגרום לקבוצות שונות להגיע לדיאלוג בונה וחיפוש אחר קונצנזיוס. מנהיגים צריכים לאפשר מרחב בו יבוטאו ויובנו האינטרסים של כל הצדדים, ולנסות לגשר ביניהם. מנהיגות דורשת גם אומץ, אומץ לעמוד על הדברים החשובים, אך בשם האחריות הרחבה, גם למצוא את הפשרה הנדרשת כדי למצוא פתרון רחב, תוך הבנה שלא ניתן לענות על כל הרצונות של כל האנשים. האחריות של המנהיגים היא ליצור סביבה של כבוד והבנה הדדיים, של הקשבה ושיח, של הבנת פרספקטיבות אחרות, כדי שניתן יהיה להגיע להסכמות בצורה קלה יותר.

המנהיגים צריכים לקחת בחשבון שלמעשיהים השפעה רחבה, אדוות המנהיגות וההשפעה שלהם מגיעות רחוק, והסטנדרט שיציבו לעצמם בהתנהגות ובהתבטאויות, יהיה הסטנדרט שהציבור יציב לעצמו.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

הרגלים
אייל גונן

מה עדיף להיות צב או ארנב?

יש שתי תפיסות לחיים, שונות אחת מהשנייה, ודווקא אחרי שנים של ניסיונות לאמץ את גישת הארנב, אני מבין שאני הרבה יותר טוב בלהיות צב.

אז מה ההבדל בין הגישות? נניח שמציעים לכם שתי חלופות, החלופה הראשונה היא 3 מליון דולר כאן ועכשיו. החלופה השנייה היא לקבל סנט אחד, שמכפיל את ערכו במשך 31 ימים.

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

הבסיס של המנהיגות הוא אמון

הבסיס של המנהיגות הוא אמון, זה הבסיס למערכות יחסים, זה המשאב החשוב ביותר של המנהיגים, וזה הבסיס של רוב הארגונים המצליחים.
שלושה מניעים לאמון הם אותנטיות, הגיון ואמפתיה. כאשר האמון נפגע, נוכל למצוא את הגורם לכך באחד המניעים האלה.
האחריות ליצירת אמון בארגון היא על המנהיגים, הם אלה הקובעים את התרבות ומעצבים נורמות התנהגות.

קרא עוד »
הצלחה
אייל גונן

לאן אתם רוצים להגיע?

אנשים רוצים להגיע להישגים אבל לא מוכנים להשקיע ואפילו לסבול את מה שנדרש לשם כך. כולם רוצים להיות רונאלדו, לינוי אשרם או יובל שמלא, אבל לא באמת. רוצים להצליח כמוהם, לזכות בתהילה, אבל לא באמת מוכנים ל-12 אימונים בשבוע, לא באמת מוכנים להתאמן בכל מזג אוויר, לוותר עם בילויים, לסחוב פציעות, לשמור על תזונה, לתחזק מנטליות של אלוף. התוצאה היא שלא משקיעים מספיק, ואז בשלב מסוים מוותרים על החלום.

קרא עוד »