4 נקודות על חזון

1. "כולנו חיים תחת אותם שמיים, אבל אין לכולנו את אותו האופק". בישוף נסע לביקור במכללה רחוקה בתחילת המאה ה-20, ונשאר ללון בביתו של נשיא המכללה שהיה פרופסור לפיזיקה וכימיה. לאחר ארוחת הערב התפתחה שיחה בה טען הבישוף, כי לדעתו כל הדברים בטבע כבר התגלו, ובני האדם כבר המציאו את כל מה שניתן. המארח, דחה את הטענה בנימוס, והשיב כי לפי דעתו יהיו עוד הרבה גילויים והמצאות.

כאשר הבישוף אתגר את המארח לציין המצאה אחת שתהיה, הפרופסור ענה כי הוא בטוח שבתוך 50 שנה האדם יוכל לעוף!. "אין בזה הגיון"! ענה הבישוף בזעם, "רק מלאכים מסוגלים לעוף"!!. לבישוף קראו מילטון רייט, שני בניו היו אורויל ווילבור, הם האחים רייט שנחשבים למי שהמציאו את המטוס הראשון. הם הוכיחו שהיה להם חזון גדול משל אביהם, וזאת למרות שגרו באותו בית וגדלו באותה סביבה. אבל הם ראו אופק שונה.

2. להאמין במה שאתה לא רואה, כי המנהיגות היא היכולת לתרגם חזון למציאות. "מנהיגים מבינים שהם צריכים להאמין בזה בכדי לראות את זה, אנשים חסרי מעוף אומרים שהם צריכים לראות את זה בכדי להאמין בזה". לאחר מותו של וולט דיסני, הוזמנה הגב' דיסני לשאת דברים בטקס רשמי לפתיחת דיסניוורלד. כאשר הוצגה והמנחה אמר "הגב' דיסני, הלוואי שוולט יכל לראות את זה", הגב' דיסני נעמדה ואמרה בלקוניות "הוא ראה…", והתיישבה.

וולט דיסני אכן ראה זאת בחזונו, באוגוסט 1948 (7 שנים לפני הפתיחה) כתב דיסני לאחד ממעצבי הפארק מכתב המתאר לפרטים את הפארק אותו הוא מעוניין להקים, רמת הפרוט הייתה עד לתאור מתקני השעשועים, התאטרון, כרכרות הסוסים, המוזיקה שתתנגן, מתחם האוכל ואפילו הרכבת, התאטרון והכפר שיבנה בסמוך לפארק. למעשה היה זה החזון הראשון של דיסניוורלד.

3. רוב הסיכויים שהחזון שלכם לא מופרז. במחקר של דן גילברט שאלו אנשים היכן הם חושבים שהם יהיו בעוד 10 שנים, ובדקו כמה האנשים השתנו בפועל ב-10 השנים שעברו. בפועל, תמיד השינוי וההתקדמות גדולים יותר מהצפייה והיכולת לדמיין. תכוונו גבוה יותר, מקסימום תפגעו קצת מתחת..

4. חזון זה משהו שאתה לא יכול "לשאול" או לאמץ ממישהו אחר. זה משהו שמתפתח אצלך בפנים ויוצא החוצה עם התשוקה. סטיב ג'ובס אמר "אם אתה עובד על משהו מרגש, שבאמת אכפת לך ממנו, אתה לא צריך להדחף. החזון ימשוך אותך". אותה תשוקה היא מה שמסייע לך להתגבר על כל הלחצים והמכשולים שמנסים "לדלל" את החזון שלך. רק חזון שמתחיל בפנים יכול לתת לך את העוצמה להתגבר על המכשולים.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

פרספקטיבה ומנהיגות
התפתחות אישית
אייל גונן

פרספקטיבה ומנהיגות

השבוע הזה הזכיר לי את החשיבות של היכולת לראות דברים בפרספקטיבה, כלומר מנקודת מבט אחרת, ועד כמה המיומנות הזאת יכולה להשפיע על החיים שלנו, למרות שרוב הזמן אנחנו לא כל כך מצליחים ליישם אותה.

פרספקטיבה היא היכולת להשהות את השיפוטיות והתגובה שלנו, לעשות זום אאוט ולהסתכל מנקודת מבט אחרת, זוהי אחת היכולות החשובות ביותר כדי לשפר את התקשורת שלנו עם הסביבה, ובייחוד למנהיגים.
נקודת המבט שלנו קובעת את האופן שבו נחשוב על משהו, איך נתייחס אליו ואיזו תפיסה נגבש לגביו. פרספקטיבה מאפשרת לנו להבין שהדברים הם יחסיים, ושלכל דבר בחיים יש את הפרופורציה שלו.

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

מי באמת מנהיג?

איך נדע מי מנהיג? יש הבדל גדול בין לעשות "מעשה מנהיגותי" חד פעמי, או מדי פעם, לבין להיות מנהיג. לא כל מי שעושה "מעשה מנהיגותי" הוא מנהיג. מנהיג הוא מי שעושה מעשים מנהיגותיים בתדירות גבוהה ולאורך זמן, ובתוך כך משלב חזון, השפעה על האנשים, מוביל שינוי, העצמת ופיתוח האנשים, באומץ וביצירתיות שמביאים את הארגון למקום טוב יותר.

קרא עוד »
הצלחה
אייל גונן

מטרות לשנה החדשה?

ג'ימס קליר כתב בספר "הרגלים אטומיים" שאנחנו לא עולים לרמת המטרות שלנו, אלא אנחנו נופלים לרמת המערכת שלנו", והדבר המצער הוא שאכן בד"כ אין קשר בין המטרות שקובעים למה שעושים בפועל באופן עקבי לאורך השנה (משמעת, שינויים וכו'), ומה שיקבע בפועל לאן נגיע אלה ההרגלים שלנו ולא המטרות, "המערכת" שלנו חשובה יותר מהמטרות.

קרא עוד »