"הדבקה חברתית" – תרגיל של אלופים לשנה החדשה

מוכנים לתרגיל של אלופים לשנה החדשה?
תחשבו על "הדבקה חברתית", ולא, לא בהקשרים של הקורונה.
יש משפט שאומר שאנחנו הופכים להיות הממוצע של חמשת האנשים שאנחנו נמצאים בסביבתם הכי הרבה זמן. אז מה זה אומר? "הדבקה חברתית" אומרת שאנחנו מושפעים הכי הרבה מהאנשים שאנחנו בסביבתם הכי הרבה זמן, מאנשי "מעגל הליבה" שלנו. אנחנו מושפעים גם מהמעגל השני והשלישי, אך ההשפעה פוחתת ככל שמתרחקים ממעגל הליבה.
אדם קרוב אליכם התחיל לעשן? לאכול ג'אנק? מתמכר לנטפליקס? זה אומר שגם אתם בסכנה לזה. אפילו אם חבר התגרש, או נכנס לדכאון, הסיכויים שזה "ידביק" אתכם גדלים. אבל גם אם אדם קרוב התחיל לקרוא, להתעניין בכלכלה, לעשות ספורט, פליאו, יוגה, פילאטיס, או להקפיד על בדיקות רפואיות, יש סבירות גבוהה שתתחילו גם. אנחנו מושפעים מהאנשים הקרובים אלינו והופכים לדומים אליהם בהרגלים היומיומיים, ברגשות שלנו, וגם ברמת המוסר שלנו ובמצבינו הכלכלי.
אז הנה התרגיל.
1. ציירו שמש עם חמש קרניים. בקצה כל קרן תרשמו שם של אדם קרוב אליכם, שאתם לידו הרבה, סה"כ חמישה אנשים.
2. לאורך כל קרן, תרשמו 5 תכונות או התנהגויות שמאפיינות את אותו אדם, חיוביות או שליליות, הדברים הכי בולטים בו.
3. סמנו ב-V (או במרקר ירוק) את התכונות החיוביות בעיניכם, וסמנו ב-X (או במרקר אדום) את התכונות השליליות בעיניכם.
4. עכשיו תסתכלו על 25 התכונות וההתנהגויות, אלה הדברים שמשפיעים עליכם הכי הרבה, לחיוב ולשלילה, אם תרצו ואם לא.
מה עשינו עכשיו? מיפוי של כל התכונות וההתנהגויות הפוטנציאליות להשפיע עלינו, זו לא רק תמונת מצב חברתית, אלא מיפוי לצורך שינוי!
תחשבו מי מהאנשים שסביבכם מייצג את מי שאתם רוצים להיות, ומשפיע עליכם באופן חיובי בכיוון הזה, נותן לכם השראה, מייעץ, מפרגן ומאמין בכם, תחזקו איתו את הקשר. מנגד, תראו מי משפיע עליכם באופן שלילי, מרחיק אתכם ממי שאתם רוצים להיות, מכניס לכם לחיים ציניות, ביקורתיות, קנאה ורכילות, מרוקן אתכם מאנרגיה, מונע מכם להתקדם, אולי הגיע הזמן לצמצם או לחתוך את ההשפעה שלו עליכם. ואם אתם אוהבים אותו, אולי הגיע הזמן לעזור גם לו לעשות שינוי.
שתהיה אחלה שנה!!

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

2 מחשבות על “"הדבקה חברתית" – תרגיל של אלופים לשנה החדשה”

  1. מיכל שרייבהנד

    אייל התכנים שאתה בוחר להעלות מחכימים ומקדמים. אתה גם מציג אותם בפן החיובי עם סיום אופטימי ואני חושבת שזה לומר משנה תודעה. אני מקווה שזה יגיע ויחלחל גם לאנשים עם גישת חיים שונה משלך.
    תענוג גדול שיש אדם כמוך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

מנהיגות חדשה הרצאת מנהיגות מהי מנהיגות סדנת מנהיגות מנהיגות אפקטיבית מנהיג חזון מנהיגות משרתת מנהיגות מעצבת אייל גונן מנהיגות מזווית אחרת הגדרת מנהיגות
מנהיגות
אייל גונן

מה ההבדל בין מנהיגות מסורתית למנהיגות החדשה?

המנהיגות החדשה היא מנהיגות קשובה, מקדמת שיתופי פעולה, משרתת רעיון ואנשים, מעצימה, מבזרת את המשאבים, מטפחת מנהיגים בארגון, ודואגת לתחושת המשמעות של האנשים. זוהי מנהיגות פתוחה ללמידה, שמפגינה אותנטיות ופגיעות, שקיפות, משתפת באתגרים ופתוחה לרעיונות חדשים מכל דרג בארגון.

המנהיגות המסורתית פועלת ממקורות כח חיצוניים, ואילו המנהיגות החדשה פועלת ממקורות כח פנימיים, שמביא לידי ביטוי דרך תקשורת בריאה ואפקטיבית, את הערכים, המשמעות והמחויבות. המנהיגות החדשה מביאה לידי ביטוי "מיומנויות רכות" ואינטליגנציה רגשית, על פני הרציונליזציה של המנהיגות המסורתית.

קרא עוד »
איזון קריירה משפחה
אייל גונן

שיווי משקל מנהיגותי – ההתפטרות הגדולה

"נקודת שיווי המשקל המנהיגותית" זזה, וכשמדברים על "ההתפטרות הגדולה", רגע לפני שקופצים למסקנות על "דור עצלן" או "מפונק", כדאי להבין למה היא זזה, ומהו אתגר המנהיגות.
בסקר שנערך בפברואר 2022 וכלל 15,000 עובדים, צנחה תחושת העובדים כי דואגים מאוד לרווחתם עד לרמה של 24%!!, זוהי ירידה מתמשכת במהלך השנתיים האחרונות, מאז הפיק של תחילת הקורונה, לרמה נמוכה עוד יותר ממה שהייתה לפני הקורונה.

האנשים כבר לא מוכנים לשעבד את האושר שלהם תמורת עבודה, וארגון שלא יבין את זה, יישאר עם העובדים הפחות טובים, אלה שאין להם ברירה. האם העובדים יתגמשו, או שדווקא הארגונים הם אלה שיתגמשו? נחכה ונראה.

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

ההשפעה והרטוריקה של זלנסקי

זלנסקי יודע שבאמצעות רטוריקה נכונה אפשר לזכות באהדת הקהל, ושבלי קשר האמת אינה עומדת למבחן, אלא היכולת ליצור יחס אוהד בין הנואם והקהל, שבאמצעותו העברת המסר הופכת לקלה יותר.
זלנסקי כמו רטוריקן טוב, יודע להתאים עצמו ולדבר אל כל קהל בשפה הרלוונטית אליו, ולהעביר לו מסר ייחודי כדי להניע את הקהל לחשוב על הדברים לעומק. אחת הדרכים הנפוצות ביותר ושבה משתמש גם זלנסקי, היא ביצוע אנלוגיות שמאפשרות הבנה מהירה יותר, ועל בסיס העובדות המוזכרות, קל להעביר ולהבהיר את הטיעון. רטוריקן טוב מוצא את המשותף בינו ובין הקהל, ומטרת האנלוגיה לאירועי העבר שרלוונטים לקהל, היא לגרום לקהל לראות את המציאות דרך עיני הנואם.

קרא עוד »