לאן אתם רוצים להגיע?

לאן אםה רוצים להגיע? זו לא השאלה הרלוונטית.

גם השאלה "מה תרצו להיות כשתהיו גדולים?" היא לא השאלה המעניינת.
אם אתם רוצים להיות בתפקיד משמעותי, להשפיע, להשיג רווחה כלכלית, להיות בכושר, להצטיין בלימודים, להיות עם מעגל חברים רחב, לכבוש את כל הפסגות, להקים משפחה לתפארת וכו'… זה לא רלוונטי.

מה שמעניין ומה שחשוב, זו התשובה שלכם לשאלה "כמה אתם מוכנים להתאמץ?" "כמה 'כאב' תסכימו לסבול?" זו השאלה הראלית יותר.

האם אתם מוכנים להשכמה המוקדמת, לאימונים, למחויבות, לשעות עבודה ארוכות, לתסכול, להשקעה בלימודים, ללקיחת סיכונים, לכשלונות, ללחצים, לויתורים, לנחישות, למחויבות לשיפור מתמיד.
אתם מוכנים להקריב או שאתם מעדיפים לרבוץ מול הטלוויזיה?

אנשים רוצים להגיע להישגים אבל לא מוכנים להשקיע ואפילו לסבול את מה שנדרש לשם כך. כולם רוצים להיות רונאלדו, לינוי אשרם או יובל שמלא, אבל לא באמת. רוצים להצליח כמוהם, לזכות בתהילה, אבל לא באמת מוכנים ל-12 אימונים בשבוע, לא באמת מוכנים להתאמן בכל מזג אוויר, לוותר עם בילויים, לסחוב פציעות, לשמור על תזונה, לתחזק מנטליות של אלוף. התוצאה היא שלא משקיעים מספיק, ואז בשלב מסוים מוותרים על החלום.

המרחב בין המקום שאתם נמצאים, למאמץ שאתם מוכנים להשקיע, יהיה מסלול חייכם.

הפער בין מה שאתם מוכנים להשקיע, לחלום שלכם, יהיה תמיד בגדר פוטנציאל לא ממומש.

התרבות היום מדרבנת אנשים להאמין ש'אתה יכול להשיג מה שתרצה' אבל מעלימה את המאמץ, הכאב, ההקרבה שנדרשים.
רוצים את התהילה, ההצלחה, ללא ההשקעה והמאבק.

ההשקעה שלכם תקבע לאן תגיעו, לא החלום שלכם.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

מנהיגות
אייל גונן

ההשפעה והרטוריקה של זלנסקי

זלנסקי יודע שבאמצעות רטוריקה נכונה אפשר לזכות באהדת הקהל, ושבלי קשר האמת אינה עומדת למבחן, אלא היכולת ליצור יחס אוהד בין הנואם והקהל, שבאמצעותו העברת המסר הופכת לקלה יותר.
זלנסקי כמו רטוריקן טוב, יודע להתאים עצמו ולדבר אל כל קהל בשפה הרלוונטית אליו, ולהעביר לו מסר ייחודי כדי להניע את הקהל לחשוב על הדברים לעומק. אחת הדרכים הנפוצות ביותר ושבה משתמש גם זלנסקי, היא ביצוע אנלוגיות שמאפשרות הבנה מהירה יותר, ועל בסיס העובדות המוזכרות, קל להעביר ולהבהיר את הטיעון. רטוריקן טוב מוצא את המשותף בינו ובין הקהל, ומטרת האנלוגיה לאירועי העבר שרלוונטים לקהל, היא לגרום לקהל לראות את המציאות דרך עיני הנואם.

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

מה השאלה הראשונה שמנהיג שואל?

כל מנהיג מונע משאלה שהוא שואל את עצמו בכל בוקר. יש מנהיג ששואל את עצמו "מה אני צריך לעשות כדי להצליח?" זה מנהיג ששם את עצמו במרכז, כל הארגון על כלל משאביו ורצונותיו, עובד בשביל להאדיר את המנהיג. יש מנהיג ששואל את עצמו "מה אני יכול לעשות כדי שהארגון יצליח?" זה מנהיג שמבין שהארגון והמטרות שלו גדולים וחשובים יותר ממנו.

קרא עוד »
אברהם לינקולן מנהיגות
מנהיגות
אייל גונן

אברהם לינקולן – התגלמות המנהיגות

אברהם לינקולן הוא בעיני התגלמות המנהיגות והוא נחשב לאחד הנשיאים הגדולים בהיסטוריה האמריקאית, שהוביל את האומה להישגים משמעותיים, בעיקר בגלל הדרך שבה בחר להנהיג ולהוביל.  
מדהים לראות שלינקולן הביא לידי ביטוי כבר בתקופתו בסגנון מנהיגותו, סגנונות מנהיגות "מודרניים" כמו מנהיגות אותנטית, מנהיגות משתפת, מנהיגות אדפטיבית ומנהיגות משרתת. היכולת לא להסתנוור מכח, לדבוק בעקרונות שלך, להנהיג בענווה ולזכור בכל בוקר שבאת לשרת ולא לשלוט, זאת הסיבה שג'ון פ. קנדי אמר עליו "לינקולן לא היה רק נשיא ארצות הברית, הוא היה נשיא העם האמריקאי".

קרא עוד »