מנהיגות וקבלת החלטות

"לעתים, להיות אחראי זה אומר לעצבן אנשים. מנהיגות טובה כרוכה באחריות לרווחת הכלל, מה שאומר שיהיו אנשים שיכעסו על המעשים וההחלטות שלך. זה בלתי נמנע. לנסות לגרום לכולם לחבב אותך זה סממן לבינוניות, אתה תמנע מלקבל החלטות, אתה תמנע מלהתמודד עם האנשים שצריך להתמודד איתם, ואתה תמנע מלהציע תגמול שונה שמבוסס על שונות בביצועים, רק בגלל שכמה אנשים עלולים להיות לא מרוצים. באופן אירוני, דחיית קבלת ההחלטות הקשות, באמצעות ניסיון להימנע מכעס כלפיך, ובאמצעות מתן יחס שווה ו"נחמדות" ללא קשר לתרומת האנשים, אתה למעשה תבטיח שהאנשים היחידים שתכעיס, הם האנשים הכי יצירתיים ופרודוקטיביים בארגון שלך". קולין פאוול

כלל הזהב למנהיגות הוא "תתייחס לאנשים כפי שהיית רוצה שיתייחסו אליך", והמבחן של המנהיגות הוא באיזה מצב הדברים נמצאים ביחס לנקודה שבה המנהיג קיבל אותם.

מנהיג צריך לזהות את הצרכים של האנשים, ולא את הרצונות שלהם.
מנהיג צריך לשרת את הצרכים של האנשים, אבל לא להיות העבד שלהם.
מנהיג משרת צרכים, עבד מספק רצונות.

זוהי בדיוק תפיסת "המנהיגות המשרתת" (Servant Leadership) הטוענת שהמנהיג צריך לזהות את המכשולים שבפני האנשים, ולספק להם את המשאבים הנדרשים כדי להתגבר עליהם. הרי מעבר למכשולים האלה נמצא החזון שאליו רוצים להגיע.

מה הבעיה? שמנהיגות היא עניין מורכב, צריך לעשות את מה שהאנשים צריכים ולא את מה שהם רוצים, גם כשאתה לבד וצריך לקבל החלטה, ובמיוחד כשיש לזה מחיר. בגלל זה הבסיס של המנהיגות הוא האישיות של המנהיג.

אם אתה צריך להזכיר לאנשים שאתה המנהיג, אתה כנראה לא מנהיג..

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

מנהיגות
אייל גונן

שעתו היפה של זלנסקי

ולדימיר זלנסקי מתגלה כמנהיג אמיץ ומעורר השראה, שזוכה לאמון העם האוקראיני. מדהים לראות איך דווקא מנהיג חסר נסיון מצליח לסחוף את אוקראינה באחת השעות הקשות ובונה את האתוס הפטריוטי האוקראיני מול המעצמה הרוסית.

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

איך מנהיגים בונים אמון?

זה שאנשים צריכים להאמין במנהיג בכדי ללכת אחריו – ברור. אבל יש עוד אמונה, אמונה של האנשים בעצמם, ואמונה של המנהיג ביכולת של האנשים. רוב האנשים לא מאמינים באחרים באופן טבעי, אז איך להפוך למנהיג שמאמין באנשיו?

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

תרבות ארגונית מול אסטרטגיה

הסיפור על חברה משפחתית, שבני המשפחה רצו למכור אותה. שתי חברות התמודדו על קניית החברה, אמריקאית ויפנית, ובני המשפחה שהיו חובבי חתירה, החליטו לערוך מספר מקצי חתירה כדי לבחון את תפקוד ההנהלות של החברות במשימה הדורשת תכנון, ארגון, יכולת ביצוע ומשמעת.

קרא עוד »