מה האחריות של המנהיגים שלנו לאווירה הציבורית?

דגל ישראל, אחריות מנהיגים, מנהיגות, מהפכה משפטית

למנהיגים יש אחריות רבה והשפעה עצומה על האווירה הציבורית. האופן בו המנהיגים מתנהלים משפיע ישירות על האווירה הציבורית.

כדי לייצר אווירה ציבורית חיובית, שזה מה שמנהיגות חיובית אמורה לייצר, המנהיגים צריכים להוות דוגמא בהתנהגותם ולהציב סטנדרט גבוהה של התנהגות, הכלה, כבוד, חיזוק היחסים בין הצדדים השונים בחברה, ויצירת מרחבי שיח ושיתוף פעולה. בסופו של דבר מנהיגות מטפחת אופטימיות, תקווה לעתיד טוב יותר ויצירת הזדמנויות לכולם.

כשמנהיגים פוליטיים מחליטים להקצין את ההתבטאויות שלהם, זה משפיע ומוביל באופן ישיר לקיטוב ופילוג בחברה. זה פוגע באמון במוסדות שלטון, ואפילו באמון וביחסים בין חברים לעבודה ואף בין בני משפחה, מה שמוביל לתחושות של כעס, תסכול, חוסר תקווה ובסוף זה יכול להגיע גם לאלימות פיזית.

אבל למנהיגים יש אפשרות אחרת, תפקידם להקל ולגרום לקבוצות שונות להגיע לדיאלוג בונה וחיפוש אחר קונצנזיוס. מנהיגים צריכים לאפשר מרחב בו יבוטאו ויובנו האינטרסים של כל הצדדים, ולנסות לגשר ביניהם. מנהיגות דורשת גם אומץ, אומץ לעמוד על הדברים החשובים, אך בשם האחריות הרחבה, גם למצוא את הפשרה הנדרשת כדי למצוא פתרון רחב, תוך הבנה שלא ניתן לענות על כל הרצונות של כל האנשים. האחריות של המנהיגים היא ליצור סביבה של כבוד והבנה הדדיים, של הקשבה ושיח, של הבנת פרספקטיבות אחרות, כדי שניתן יהיה להגיע להסכמות בצורה קלה יותר.

המנהיגים צריכים לקחת בחשבון שלמעשיהים השפעה רחבה, אדוות המנהיגות וההשפעה שלהם מגיעות רחוק, והסטנדרט שיציבו לעצמם בהתנהגות ובהתבטאויות, יהיה הסטנדרט שהציבור יציב לעצמו.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

התפתחות אישית
אייל גונן

מודל PERMA לרווחה ושגשוג

מודל PERMA של פרופ' מרטין סליגמן, אבי הפסיכולוגיה החיובית, מספק דרכים פרקטיות ליישום בחיי היומיום, כדי להבטיח שהאושר, המשמעות והמימוש העצמי לא יהיו מקריים בחיינו, אלא תוצאה של פעילות יזומה ומוכוונת. סליגמן בחר חמישה גורמים מעוררי מוטיבציה המאפשרים את תחושת הרווחה, כאשר כל אחד יכול להפיק רווחה בדרגה שונה מכל אחד מהגורמים. 

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

מה השאלה הראשונה שמנהיג שואל?

כל מנהיג מונע משאלה שהוא שואל את עצמו בכל בוקר. יש מנהיג ששואל את עצמו "מה אני צריך לעשות כדי להצליח?" זה מנהיג ששם את עצמו במרכז, כל הארגון על כלל משאביו ורצונותיו, עובד בשביל להאדיר את המנהיג. יש מנהיג ששואל את עצמו "מה אני יכול לעשות כדי שהארגון יצליח?" זה מנהיג שמבין שהארגון והמטרות שלו גדולים וחשובים יותר ממנו.

קרא עוד »
הצלחה
אייל גונן

מוכנים לחצות את "תהום התירוצים"?

התודעה שלנו היא מה שמשפיע הכי הרבה על החיים שלנו, היא קובעת מה תהיה הגישה שלנו, ומה תהיה איכות החיים וההישגים שלנו.
כשאנחנו רוצים להתפתח ולעבור שינוי, שינוי תודעתי הוא השלב שמקשר בין השראה לפעולה, ובו השינוי הוא הקשה ביותר.

קרא עוד »