במקום לנהל את הזמן, תנהלו את האנרגיה שלכם

ההורים של ג'וני הכינו לו ארוחת בוקר, אבל משום מה הוא לא הגיע לאכול. אביו נכנס לחדרו וראה את ג'וני מתחת לשמיכה. ג'וני אמר לו "אני לא רוצה ללכת לביה"ס היום".

אביו אמר לו "תן לי 3 סיבות למה אתה לא רוצה ללכת לביה"ס היום". ג'וני ענה: "הסיבה הראשונה היא שאני לא אוהב את הילדים, הסיבה השניה היא שהילדים לא אוהבים אותי, והסיבה השלישית היא שזה פשוט מתיש".
אביו של ג'וני השיב לו: "עכשיו אתן לך 3 סיבות מדוע אתה הולך לביה"ס היום: הראשונה היא בגלל שאני אבא שלך ואני אומר לך מה לעשות, השניה בגלל שאתה כברבן 47, והשלישית היא שאתה מנהל הבית ספר!!".

כל אחד, ובטח מי שנמצא בעמדת הנהגה, לא יכול להסתפק בעובדה שהוא מוכשר או תותח בתחומו, הוא צריך גם את היכולת להפגין את הביצועים הגבוהים לאורך זמן. תחשבו על מכונית פרארי אדומה, בטח תהיו שמחים לקבל אחת כזו ועוד עם מיכל דלק מלא, אבל אם יגידו לכם שאתם לא תוכלו למלא לה את המיכל דלק יותר? היא כנראה תהיה כבר פחות אטרקטיבית בשבילכם.

הספורטאים המצליחים ביותר, הם האנשים שמצליחים לנהל את האנרגיה שלהם בצורה הכי טובה. זה חשוב יותר מניהול זמן, כי זמן מוגבל, והוא "מתכלה", בעוד שאנריגה היא משהו אינסופי בגלל היכולת שלנו לחדש ולהגדיל את האנרגיה שלנו.

האנרגיה שלנו היא מה שקובע את היכולת לבצע משימות, והיא מורכבת מ-4 סוגי אנרגיה:
אנרגיה פיזית – קובעת את כמות המשימות
אנרגיה רגשית – קובעת את איכות המשימות
אנרגיה מנטלית – קובעת את היכולת להתמקד ולהיות בפוקוס לאורך זמן
אנרגיה רוחנית – מונעת מתחושת המשמעות של מה שאנחנו עושים

בסדרה "הריקוד האחרון" רואים את מייקל ג'ורדן מחפש "עלבונות קטנים" כי לעורר את עצמו רגשית, שתהיה לו מטרה להתמקד בה ושתהיה משמעותית עבורו. עד כדי כך, שכשאין באמת סיבה, הוא אפילו ממציא אותה, רק בכדי להכניס את עצמו ל"מוד" שיעורר אותו וימלא אותו אנרגיה.

מתי בפעם האחרונה אמרתם לעצמכם שאתם צריכים לנוח? או שהבוס שלכם אמר "עבדתם קשה מדי, אולי תנוחו קצת?".

לברון ג'יימס וכריסטיאנו רונאלדו מוציאים מליוני דולרים בכדי לחדש את האנרגיה שלהם, לטפל בגוף ובנפש, בכדי להיות ממוקדים יותר. הם מנהלים את העומסים, לא רק פיזית, אלא רגשית, מנטלית ורוחנית.

כושר מוגדר כמהירות ההתאוששות, לא רק פיזית. וזה נכון לכל התחומים בחיים ולא רק בספורט.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

מנהיגות
אייל גונן

מנהיגות במציאות מורכבת

בשנות ה-80 של המאה הקודמת השתמשו במושג VUCA בכדי לתאר את הסביבה בעולם שלאחר המלחמה הקרה, בעידן הדיגיטלי והמקושר. הסביבה אופיינה בתנודתיות, אי ודאות, מורכבות ועמימות.
לאחר מספר שנים ההבנה הייתה שהסביבה מורכבת יותר וטבעו את המושג TUNA שמתאר סביבה סוערת, אי ודאית, חדשנית ועמומה.
השינוי המשמעותי חל במהלך השנתיים האחרונות, כשהסביבה מתוארת כבר כשברירית, חרדתית, לא לינארית ולא מובנת.
זאת סביבה מאוד מאוד מאתגרת עבור המנהיגים, כסביבה שבה הם צריכים להוביל ארגונים בצורה אפקטיבית.

קרא עוד »
הצלחה
אייל גונן

מוכנים לחצות את "תהום התירוצים"?

התודעה שלנו היא מה שמשפיע הכי הרבה על החיים שלנו, היא קובעת מה תהיה הגישה שלנו, ומה תהיה איכות החיים וההישגים שלנו.
כשאנחנו רוצים להתפתח ולעבור שינוי, שינוי תודעתי הוא השלב שמקשר בין השראה לפעולה, ובו השינוי הוא הקשה ביותר.

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

ההשפעה והרטוריקה של זלנסקי

זלנסקי יודע שבאמצעות רטוריקה נכונה אפשר לזכות באהדת הקהל, ושבלי קשר האמת אינה עומדת למבחן, אלא היכולת ליצור יחס אוהד בין הנואם והקהל, שבאמצעותו העברת המסר הופכת לקלה יותר.
זלנסקי כמו רטוריקן טוב, יודע להתאים עצמו ולדבר אל כל קהל בשפה הרלוונטית אליו, ולהעביר לו מסר ייחודי כדי להניע את הקהל לחשוב על הדברים לעומק. אחת הדרכים הנפוצות ביותר ושבה משתמש גם זלנסקי, היא ביצוע אנלוגיות שמאפשרות הבנה מהירה יותר, ועל בסיס העובדות המוזכרות, קל להעביר ולהבהיר את הטיעון. רטוריקן טוב מוצא את המשותף בינו ובין הקהל, ומטרת האנלוגיה לאירועי העבר שרלוונטים לקהל, היא לגרום לקהל לראות את המציאות דרך עיני הנואם.

קרא עוד »