הורות ומנהיגות

הורות ומנהיגות

הורות היא אחד האתגרים הגדולים ביותר בכל מה שקשור לניהול ומנהיגות, אי אפשר להשוות את זה כמעט לשום תפקיד אחר. לא באינטנביסיות, לא באחריות, לא במשמעות, ואין אפשרות לעשות "בכאילו". נשמע לכם מוגזם? תמשיכו.

כל תפקיד שיהיה לכם יהיה זמני, אתם יודעים שהוא זמני, תעברו תפקיד, תעברו ארגון או שתתקדמו, תמיד תהיה לכם בחירה אם להיות בו או לא. הורות היא תפקיד לכל החיים, האתגרים משתנים אבל זה אותו תפקיד. אתם לא יכולים להתפטר.

להגיד שאתם לא יכולים להתפטר יהיה לא מדויק, כי יש מקרים קיצוניים שזה קורה, אבל מה שנפוץ יותר הוא ילדים שמפטרים את ההורים, כן, ואלה הפיטורים הכי כואבים שיש.

מה מחיר הטעות שלכם בעבודה? גדול? ענק? אבל כנראה שהוא בר תיקון, ואם לא אז שיהיה לכם בהצלחה בתפקיד החדש ותתחילו מהתחלה. טעויות עם הילדים קשה לתקן, יש טעויות שזה אפילו בלתי אפשרי, שום נסיון או מאמץ לא יצליחו לתקן אותן.

כל מנהל נעזר ב"מסכות", גם אם הוא הכי אותנטי, יש לו את הרגעים, הסיטואציות הספציפיות, שבהן הוא מתגונן ועוטה על עצמו מסכה. זה אפשרי ועובד לפרקי זמן קצרים. הורה לא יכול להיות עם מסכה, הילדים לא קונים את זה, ההכרות כל כך אינטימית שזה לא עובד.

כל מנהל מוצא את הרגעים שהוא סוגר את הדלת ונמצא עם עצמו, נושם, בוחר מתי להיות מול האנשים ומתי לא. הורה "בחיכוך" עם הילדים כל הזמן, כשהוא בשיא המרץ, אבל גם כשהוא מותש וחסר אנרגיה, סבלנות וקשב. אף מנהל לא היה מוכן שהעובדים שלו יהיו מולו ברגעים האלה. 

הורה אחראי לכל מה שקורה לילדים, לא המורים, לא הרופאים ולא השכנים, כולם "ספקים חיצוניים" והאחריות המלאה היא על ההורים. משהו לא מוצא חן בעינך? תשנה אותו. 

מה שאנחנו עושים במהלך חיינו מייצר משמעות, אבל מה שנשאר אחרינו זאת המורשת שלנו.

המבחן העליון של המפקד בצבא היא המלחמה, האתגר העליון של ההורה היא השגרה.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

התפתחות אישית
אייל גונן

איך אתם עם "השראה"?

אחד הדברים שאנשים צמאים לו הוא השראה, היא הגורם שמעורר אותנו בתחילתו של כל שינוי, קטן וגדול.
השראה היא רעיון שאני נחשף אליו, דפוס חשיבה או דפוס התנהגות, של מישהו אחר שמצליח לעורר אצלי תשוקה לפעולה, בין אם באופן זהה למקור ההשראה ובין אם בתחום אחר לגמרי.

קרא עוד »
רפלקציה חשיבה חוזקות
התפתחות אישית
אייל גונן

רפלקציה – איך אתם עם לחשוב?

במחקר שערך טימותי ווילסון מאוניברסיטת וירג'יניה, ופורסם ב-Science,  146 סטודנטים התבקשו לשבת בחדר ריק, ללא ספרים, טלפונים ניידים או הסחות דעת אחרות, וההנחיות שהם קיבלו היו לשבת על כיסא, להישאר ערים ולחשוב על מה שהם רוצים, במשך 15 דקות. קל ופשוט.  

אבל התוצאה הייתה שהסטודנטים דיווחו שהם סבלו, וכשאפשרו לסטודנטים לעשות את זה בבתיהם, הם אפילו דיווחו על סבל גדול יותר. שליש מהסטודנטים כל כך סבלו שהם דיווחו כי בפועל הם רימו והשתמשו בניידים, האזינו למוזיקה או סתם הסתובבו בחדר.

הסטודנטים נתקלו בקושי אמיתי לנהל את המחשבות שלהם, כש"כיבו להם את העולם החיצון".

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

יש דבר כזה מנהיגים מופנמים?

הרבה שואלים אותי אם מי שמופנם יכול להיות מנהיג. לרובנו יש בראש תמונה של מנהיג מוחצן, ולכן כל מי שמופנם ורוצה להנהיג, צריך להתגבר על מחסום תפיסתי גדול. בסקר שנערך ב-2006, 65% מהמנהלים הבכירים ראו את המופנמות כמחסום למנהיגות, ומחקרים מראים שנשיאי ארה"ב היותר מוחצנים, נתפסו גם כמנהיגים יעילים יותר.

קרא עוד »