הורות ומנהיגות

הורות ומנהיגות

הורות היא אחד האתגרים הגדולים ביותר בכל מה שקשור לניהול ומנהיגות, אי אפשר להשוות את זה כמעט לשום תפקיד אחר. לא באינטנביסיות, לא באחריות, לא במשמעות, ואין אפשרות לעשות "בכאילו". נשמע לכם מוגזם? תמשיכו.

כל תפקיד שיהיה לכם יהיה זמני, אתם יודעים שהוא זמני, תעברו תפקיד, תעברו ארגון או שתתקדמו, תמיד תהיה לכם בחירה אם להיות בו או לא. הורות היא תפקיד לכל החיים, האתגרים משתנים אבל זה אותו תפקיד. אתם לא יכולים להתפטר.

להגיד שאתם לא יכולים להתפטר יהיה לא מדויק, כי יש מקרים קיצוניים שזה קורה, אבל מה שנפוץ יותר הוא ילדים שמפטרים את ההורים, כן, ואלה הפיטורים הכי כואבים שיש.

מה מחיר הטעות שלכם בעבודה? גדול? ענק? אבל כנראה שהוא בר תיקון, ואם לא אז שיהיה לכם בהצלחה בתפקיד החדש ותתחילו מהתחלה. טעויות עם הילדים קשה לתקן, יש טעויות שזה אפילו בלתי אפשרי, שום נסיון או מאמץ לא יצליחו לתקן אותן.

כל מנהל נעזר ב"מסכות", גם אם הוא הכי אותנטי, יש לו את הרגעים, הסיטואציות הספציפיות, שבהן הוא מתגונן ועוטה על עצמו מסכה. זה אפשרי ועובד לפרקי זמן קצרים. הורה לא יכול להיות עם מסכה, הילדים לא קונים את זה, ההכרות כל כך אינטימית שזה לא עובד.

כל מנהל מוצא את הרגעים שהוא סוגר את הדלת ונמצא עם עצמו, נושם, בוחר מתי להיות מול האנשים ומתי לא. הורה "בחיכוך" עם הילדים כל הזמן, כשהוא בשיא המרץ, אבל גם כשהוא מותש וחסר אנרגיה, סבלנות וקשב. אף מנהל לא היה מוכן שהעובדים שלו יהיו מולו ברגעים האלה. 

הורה אחראי לכל מה שקורה לילדים, לא המורים, לא הרופאים ולא השכנים, כולם "ספקים חיצוניים" והאחריות המלאה היא על ההורים. משהו לא מוצא חן בעינך? תשנה אותו. 

מה שאנחנו עושים במהלך חיינו מייצר משמעות, אבל מה שנשאר אחרינו זאת המורשת שלנו.

המבחן העליון של המפקד בצבא היא המלחמה, האתגר העליון של ההורה היא השגרה.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

התפתחות אישית
אייל גונן

מודל PERMA לרווחה ושגשוג

מודל PERMA של פרופ' מרטין סליגמן, אבי הפסיכולוגיה החיובית, מספק דרכים פרקטיות ליישום בחיי היומיום, כדי להבטיח שהאושר, המשמעות והמימוש העצמי לא יהיו מקריים בחיינו, אלא תוצאה של פעילות יזומה ומוכוונת. סליגמן בחר חמישה גורמים מעוררי מוטיבציה המאפשרים את תחושת הרווחה, כאשר כל אחד יכול להפיק רווחה בדרגה שונה מכל אחד מהגורמים. 

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

הבסיס של המנהיגות הוא אמון

הבסיס של המנהיגות הוא אמון, זה הבסיס למערכות יחסים, זה המשאב החשוב ביותר של המנהיגים, וזה הבסיס של רוב הארגונים המצליחים.
שלושה מניעים לאמון הם אותנטיות, הגיון ואמפתיה. כאשר האמון נפגע, נוכל למצוא את הגורם לכך באחד המניעים האלה.
האחריות ליצירת אמון בארגון היא על המנהיגים, הם אלה הקובעים את התרבות ומעצבים נורמות התנהגות.

קרא עוד »
אברהם לינקולן מנהיגות
מנהיגות
אייל גונן

אברהם לינקולן – התגלמות המנהיגות

אברהם לינקולן הוא בעיני התגלמות המנהיגות והוא נחשב לאחד הנשיאים הגדולים בהיסטוריה האמריקאית, שהוביל את האומה להישגים משמעותיים, בעיקר בגלל הדרך שבה בחר להנהיג ולהוביל.  
מדהים לראות שלינקולן הביא לידי ביטוי כבר בתקופתו בסגנון מנהיגותו, סגנונות מנהיגות "מודרניים" כמו מנהיגות אותנטית, מנהיגות משתפת, מנהיגות אדפטיבית ומנהיגות משרתת. היכולת לא להסתנוור מכח, לדבוק בעקרונות שלך, להנהיג בענווה ולזכור בכל בוקר שבאת לשרת ולא לשלוט, זאת הסיבה שג'ון פ. קנדי אמר עליו "לינקולן לא היה רק נשיא ארצות הברית, הוא היה נשיא העם האמריקאי".

קרא עוד »