לאן אתם רוצים להגיע?

לאן אםה רוצים להגיע? זו לא השאלה הרלוונטית.

גם השאלה "מה תרצו להיות כשתהיו גדולים?" היא לא השאלה המעניינת.
אם אתם רוצים להיות בתפקיד משמעותי, להשפיע, להשיג רווחה כלכלית, להיות בכושר, להצטיין בלימודים, להיות עם מעגל חברים רחב, לכבוש את כל הפסגות, להקים משפחה לתפארת וכו'… זה לא רלוונטי.

מה שמעניין ומה שחשוב, זו התשובה שלכם לשאלה "כמה אתם מוכנים להתאמץ?" "כמה 'כאב' תסכימו לסבול?" זו השאלה הראלית יותר.

האם אתם מוכנים להשכמה המוקדמת, לאימונים, למחויבות, לשעות עבודה ארוכות, לתסכול, להשקעה בלימודים, ללקיחת סיכונים, לכשלונות, ללחצים, לויתורים, לנחישות, למחויבות לשיפור מתמיד.
אתם מוכנים להקריב או שאתם מעדיפים לרבוץ מול הטלוויזיה?

אנשים רוצים להגיע להישגים אבל לא מוכנים להשקיע ואפילו לסבול את מה שנדרש לשם כך. כולם רוצים להיות רונאלדו, לינוי אשרם או יובל שמלא, אבל לא באמת. רוצים להצליח כמוהם, לזכות בתהילה, אבל לא באמת מוכנים ל-12 אימונים בשבוע, לא באמת מוכנים להתאמן בכל מזג אוויר, לוותר עם בילויים, לסחוב פציעות, לשמור על תזונה, לתחזק מנטליות של אלוף. התוצאה היא שלא משקיעים מספיק, ואז בשלב מסוים מוותרים על החלום.

המרחב בין המקום שאתם נמצאים, למאמץ שאתם מוכנים להשקיע, יהיה מסלול חייכם.

הפער בין מה שאתם מוכנים להשקיע, לחלום שלכם, יהיה תמיד בגדר פוטנציאל לא ממומש.

התרבות היום מדרבנת אנשים להאמין ש'אתה יכול להשיג מה שתרצה' אבל מעלימה את המאמץ, הכאב, ההקרבה שנדרשים.
רוצים את התהילה, ההצלחה, ללא ההשקעה והמאבק.

ההשקעה שלכם תקבע לאן תגיעו, לא החלום שלכם.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

הצלחה
אייל גונן

אתם אמיצים?

ברנה בראון מדברת על פגיעות, ואומרת שאנחנו יכולים לבחור באומץ או בנוחות, אבל לא בשניהם יחד. היא מגדירה את האומץ כמוכנות להיות פגיע, לפעול בלי ערובה לכך שתצליח. לא לחשוב על זה שאולי תכשל, אלא לפעול בידיעה שאתה יכול להיכשל, אבל להמשיך ולהתמודד.
אי אפשר להתפתח ולגדול כשאתה עטוף בשריון, וזו הסיבה שצריכים אומץ בכדי להתפתח, צריכים להיות מוכנים להיות פגיעים.

קרא עוד »
איזון קריירה משפחה
אייל גונן

שיווי משקל מנהיגותי – ההתפטרות הגדולה

"נקודת שיווי המשקל המנהיגותית" זזה, וכשמדברים על "ההתפטרות הגדולה", רגע לפני שקופצים למסקנות על "דור עצלן" או "מפונק", כדאי להבין למה היא זזה, ומהו אתגר המנהיגות.
בסקר שנערך בפברואר 2022 וכלל 15,000 עובדים, צנחה תחושת העובדים כי דואגים מאוד לרווחתם עד לרמה של 24%!!, זוהי ירידה מתמשכת במהלך השנתיים האחרונות, מאז הפיק של תחילת הקורונה, לרמה נמוכה עוד יותר ממה שהייתה לפני הקורונה.

האנשים כבר לא מוכנים לשעבד את האושר שלהם תמורת עבודה, וארגון שלא יבין את זה, יישאר עם העובדים הפחות טובים, אלה שאין להם ברירה. האם העובדים יתגמשו, או שדווקא הארגונים הם אלה שיתגמשו? נחכה ונראה.

קרא עוד »
ניהול זמן
אייל גונן

יותר פגישות, פחות עבודה

למרות שלפגישות יש משמעות פורמלית וא-פורמלית בארגונים, מחקר חדש מצא ש-70% מכלל הפגישות מונעים מהעובדים לעבוד ולהשלים את המשימות שלהם, והמחיר הוא לא רק פגיעה ביעילות ואפקטיביות העבודה, אלא גם פגיעה ברווחה הפסיכולוגית, הפיזית והנפשית.

במחקר שפורסם לאחרונה בדקו 76 חברות, וכשצמצמו את נפח הפגישות ב-40%, תפוקת העובדים עלתה ב-71%!! העובדים הרגישו מועצמים ואוטונומיים יותר, וכך התוצאה הייתה עליה של 52% בשביעות הרצון.

היתרונות של צמצום הפגישות מגיעים לרמה האופטימלית ביותר לאחר צמצום הפגישות ב-80%-60%, ויורדים בצמצום נוסף מעבר לכך. כשהפגישות מצטמצמות כמעט לחלוטין, שביעות הרצון, הפרודוקטיביות ומעורבות העובדים יורדים משמעותית, מפני שמגיעים לרמה שהאנשים מרגישים שלא רואים אותם כלל, ולכן המחקר ממליץ על שמירה של יום-יומיים לפגישות.

קרא עוד »