לפעמים כל מה שצריך זאת "שיחת חדר הלבשה"

בעיצומו של המשבר הכלכלי ב-2008, סטארבקס היו במשבר עמוק לאחר סגירת 300 חנויות, פיטורי אלפי עובדים וירידה דרמטית בהכנסות, ואם זה לא הספיק, הנהלת החברה הייתה במתח רב לקראת ועידת האנליסטים השנתית, בה עמדו להציג את הנתונים הכספיים החלשים מול האנליסטים ובעלי המניות.
האוורד שולץ שחזר לתפקיד המנכ"ל שנה קודם, בכדי לשקם את החברה, ערך חזרות עם צוות ההנהלה על האופן בו יציגו את הנתונים, וכיצד יערכו לשאלות קשות בנוגע לביצועי החברה הכושלים. החשש היה שלאחר הועידה ערך המניה ירד מתחת ל-10$ והחברה תהיה חשופה להשתלטות חיצונית. וכאילו שלא היה די בכך, סמנכ"ל הכספים עזב מספר ימים לפני הוועידה.
במהלך החזרה האחרונה, בכל פעם שאחד המנהלים הציג, המנכ"ל שולץ העיר לו על אופן ההצגה, על מבנה המצגת וכו', עד שבשלב מסוים אחד היועצים רמז לו שכדאי שיעזוב את האולם.. המתח היה בלתי נסבל, וצוות ההנהלה פשוט פחד מההשלכות של ועידת האנליסטים.
למרות כל ההכנות הרבות, בבוקר הוועידה המתח בקרב המנהלים שהתרכזו מאחורי הבמה עדיין היה רב, ואז הגיע ביל בראדלי, אחד מחברי ההנהלה, שהיה בעברו סנטור ושחקן הניו יורק ניקס, איתה זכה בשתי אליפויות NBA.
ביל שהבין את הסיטואציה, ריכז את כל המנהלים במעגל, ועשה להם "שיחת חדר הלבשה". בעודם עומדים במעגל כמו שחקנים רגע לפני שעולים למשחק הגמר, הוא דיבר אליהם בהתלהבות והעניק פרץ של אנרגיה חיובית, מיד מצב הרוח שינה כיוון, כולם הרגישו בטוחים, חזקים וגבוהים יותר, וככה עלו לבמה בוועידת האנליסטים.
זה לא משנה כמה המנהלים היו חכמים וכישרוניים, לפעמים למרות כל ההכנות, צריך גם רגש, צריך שיגידו לך כמה אתה תותח, כמה חשוב ומשמעותי מה שאתה עושה, שהכי חשוב שתהיה הכי טוב שאתה יכול וזה כבר יספיק, וכמובן שמאמינים בך. בדיוק ברגע הנכון.
"שיחת חדר הלבשה".

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

הורות ומנהיגות
מנהיגות
אייל גונן

הורות ומנהיגות

הורות היא אחד האתגרים הגדולים ביותר בכל מה שקשור לניהול ומנהיגות, אי אפשר להשוות את זה כמעט לשום תפקיד אחר.
לא באינטנסיביות, לא באחריות, לא במשמעות, ואין אפשרות לעשות "בכאילו". נשמע לכם מוגזם? כנסו לקרוא.

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

מה הגורם שמבדיל הכי הרבה בין מנהיגים?

ישנו גורם מכריע משותף לכל המנהיגים האפקטיביים, והוא רמה גבוהה של אינטלגנציה רגשית. זה לא שמנת המשכל או היכולות הניהוליות כבר לא רלוונטיות, אלא שהן כבר נחשבות ל"יכולות סף", וברור שהן הכרחיות כדי להיכנס לתפקידי ניהול.

קרא עוד »
הצלחה
אייל גונן

מטרות לשנה החדשה?

ג'ימס קליר כתב בספר "הרגלים אטומיים" שאנחנו לא עולים לרמת המטרות שלנו, אלא אנחנו נופלים לרמת המערכת שלנו", והדבר המצער הוא שאכן בד"כ אין קשר בין המטרות שקובעים למה שעושים בפועל באופן עקבי לאורך השנה (משמעת, שינויים וכו'), ומה שיקבע בפועל לאן נגיע אלה ההרגלים שלנו ולא המטרות, "המערכת" שלנו חשובה יותר מהמטרות.

קרא עוד »