לפעמים כל מה שצריך זאת "שיחת חדר הלבשה"

בעיצומו של המשבר הכלכלי ב-2008, סטארבקס היו במשבר עמוק לאחר סגירת 300 חנויות, פיטורי אלפי עובדים וירידה דרמטית בהכנסות, ואם זה לא הספיק, הנהלת החברה הייתה במתח רב לקראת ועידת האנליסטים השנתית, בה עמדו להציג את הנתונים הכספיים החלשים מול האנליסטים ובעלי המניות.
האוורד שולץ שחזר לתפקיד המנכ"ל שנה קודם, בכדי לשקם את החברה, ערך חזרות עם צוות ההנהלה על האופן בו יציגו את הנתונים, וכיצד יערכו לשאלות קשות בנוגע לביצועי החברה הכושלים. החשש היה שלאחר הועידה ערך המניה ירד מתחת ל-10$ והחברה תהיה חשופה להשתלטות חיצונית. וכאילו שלא היה די בכך, סמנכ"ל הכספים עזב מספר ימים לפני הוועידה.
במהלך החזרה האחרונה, בכל פעם שאחד המנהלים הציג, המנכ"ל שולץ העיר לו על אופן ההצגה, על מבנה המצגת וכו', עד שבשלב מסוים אחד היועצים רמז לו שכדאי שיעזוב את האולם.. המתח היה בלתי נסבל, וצוות ההנהלה פשוט פחד מההשלכות של ועידת האנליסטים.
למרות כל ההכנות הרבות, בבוקר הוועידה המתח בקרב המנהלים שהתרכזו מאחורי הבמה עדיין היה רב, ואז הגיע ביל בראדלי, אחד מחברי ההנהלה, שהיה בעברו סנטור ושחקן הניו יורק ניקס, איתה זכה בשתי אליפויות NBA.
ביל שהבין את הסיטואציה, ריכז את כל המנהלים במעגל, ועשה להם "שיחת חדר הלבשה". בעודם עומדים במעגל כמו שחקנים רגע לפני שעולים למשחק הגמר, הוא דיבר אליהם בהתלהבות והעניק פרץ של אנרגיה חיובית, מיד מצב הרוח שינה כיוון, כולם הרגישו בטוחים, חזקים וגבוהים יותר, וככה עלו לבמה בוועידת האנליסטים.
זה לא משנה כמה המנהלים היו חכמים וכישרוניים, לפעמים למרות כל ההכנות, צריך גם רגש, צריך שיגידו לך כמה אתה תותח, כמה חשוב ומשמעותי מה שאתה עושה, שהכי חשוב שתהיה הכי טוב שאתה יכול וזה כבר יספיק, וכמובן שמאמינים בך. בדיוק ברגע הנכון.
"שיחת חדר הלבשה".

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

מנהיגות
אייל גונן

מה השאלה הראשונה שמנהיג שואל?

כל מנהיג מונע משאלה שהוא שואל את עצמו בכל בוקר. יש מנהיג ששואל את עצמו "מה אני צריך לעשות כדי להצליח?" זה מנהיג ששם את עצמו במרכז, כל הארגון על כלל משאביו ורצונותיו, עובד בשביל להאדיר את המנהיג. יש מנהיג ששואל את עצמו "מה אני יכול לעשות כדי שהארגון יצליח?" זה מנהיג שמבין שהארגון והמטרות שלו גדולים וחשובים יותר ממנו.

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

הבסיס של המנהיגות הוא אמון

הבסיס של המנהיגות הוא אמון, זה הבסיס למערכות יחסים, זה המשאב החשוב ביותר של המנהיגים, וזה הבסיס של רוב הארגונים המצליחים.
שלושה מניעים לאמון הם אותנטיות, הגיון ואמפתיה. כאשר האמון נפגע, נוכל למצוא את הגורם לכך באחד המניעים האלה.
האחריות ליצירת אמון בארגון היא על המנהיגים, הם אלה הקובעים את התרבות ומעצבים נורמות התנהגות.

קרא עוד »
הצלחה
אייל גונן

מוכנים לחצות את "תהום התירוצים"?

התודעה שלנו היא מה שמשפיע הכי הרבה על החיים שלנו, היא קובעת מה תהיה הגישה שלנו, ומה תהיה איכות החיים וההישגים שלנו.
כשאנחנו רוצים להתפתח ולעבור שינוי, שינוי תודעתי הוא השלב שמקשר בין השראה לפעולה, ובו השינוי הוא הקשה ביותר.

קרא עוד »