מה ההבדל בין מנהיגות מסורתית למנהיגות החדשה?

מנהיגות חדשה הרצאת מנהיגות מהי מנהיגות סדנת מנהיגות מנהיגות אפקטיבית מנהיג חזון מנהיגות משרתת מנהיגות מעצבת אייל גונן מנהיגות מזווית אחרת הגדרת מנהיגות

המנהיגות המסורתית מתבססת על היררכיה, על תפקידים, היא לינארית וחד כיוונית, המנהיג יודע הכל ומשתמש במיקרו-ניהול. זוהי מנהיגות מבדלת, עסוקה באגירת כח, הגדלת כמות המונהגים והתלות בה, היא אינה מעצימה או מטפחת עצמאות ומנהיגות, וכך היא מתחזקת את הצורך התלותי בה. המידע נשמר כ"כח", ונמסר רק למי שחייב לדעת.

המנהיגות החדשה היא מנהיגות קשובה, מקדמת שיתופי פעולה, משרתת רעיון ואנשים, מעצימה, מבזרת את המשאבים, מטפחת מנהיגים בארגון, ודואגת לתחושת המשמעות של האנשים. זוהי מנהיגות פתוחה ללמידה, שמפגינה אותנטיות ופגיעות, שקיפות, משתפת באתגרים ופתוחה לרעיונות חדשים מכל דרג בארגון.

המנהיגות המסורתית פועלת ממקורות כח חיצוניים, ואילו המנהיגות החדשה פועלת ממקורות כח פנימיים, שמביא לידי ביטוי דרך תקשורת בריאה ואפקטיבית, את הערכים, המשמעות והמחויבות. המנהיגות החדשה מביאה לידי ביטוי "מיומנויות רכות" ואינטליגנציה רגשית, על פני הרציונליזציה של המנהיגות המסורתית.

המנהיגות המסורתית מתבססת על ה-Having, על התארים, הטייטלים, ההיררכיה, הכח והמשאבים, ומשם נעה ל-Doing, לעשייה היומיומית. לעומתה המנהיגות החדשה מגיעה מאזור ה-Being, זוהי מנהיגות מודעת יותר, לעצמה ולסביבה, ומשם נעה ל-Doing, ופועלת באופן מודע, בטוח ורגוע הרבה יותר.

הדור הנוכחי מחפש מנהיגות אחרת, פחות ופחות מוכנים להיות תחת מנהיגים מסורתיים, גם בארגונים "היררכיים-מסורתיים" האפקטיביות של מנהיגות כזו הולכת ופוחתת.

המנהיגות המסורתית פועלת באמצעות שליטה באנשים, ואילו המנהיגות החדשה פועלת באמצעות שליטה עצמית.

המנהיגות החדשה היא מנהיגות מודעת, העוסקת קודם בהתפתחות כאדם, בהתפתחות האישית, במודעות העצמית, בהכרות עם החוזקות שלנו, הערכים שמניעים אותנו, האמונות שלנו, ורק אחר כך בהתפתחות כמנהיגים. המנהיגות החדשה לא נמצאת בראש הפירמידה, אלא נמצאת בכל מקום בארגון, היא אותנטית ויוצרת ערך מתמשך.

באחד המחקרים ניתחו 6,977 הערכות של מנהלים כדי לזהות "נקודות עיוורון", והשוו את התוצאות לנתונים הפיננסיים של 486 החברות שבהן פעלו המנהלים, ושנסחרו בבורסה. לאחר מעקב אחרי ביצועי המניות במשך 30 חודשים, גילו שארגונים עם אחוזים גבוהים יותר של מנהיגים המודעים לעצמם, הציגו ביצועים פיננסיים גבוהים יותר.

המנהיגות המסורתית מתמקדת בתוצאות, המנהיגות החדשה מתמקדת בתוצאות דרך יצירת ערך לאנשים. לחברות עם עובדים מעורבים מאוד, יש צמיחה של פי 2.5 בהכנסות מחברות עם מעורבות עובדים בינונית ונמוכה.

המקורות של המנהיגות המסורתית הם במהפכה התעשייתית, כשנדרש להכשיר עובדים בצורה מהירה, לבצע עליהם בקרה צמודה, לדאוג לתגמול הולם ולדאוג ליעילות המערכת. בשביל זה היה צריך היררכיה.

מה שמאפיין את המנהיגות החדשה, הם מנהיגים רגועים יותר, בטוחים יותר בעצמם, שלא פועלים מתחושת פחד ולא מרגישים מאוימים, הם מודעים ליכולות שלהם ולערך שהם נותנים לארגונים. הם מודעים לעובדה שמוכשרים ככל שיהיו הם לא יוכלו לעשות את הדברים לבד, והם בעיקר מבינים שהארגון והמטרה חשובים מהם, ולכן הם גם מטפחים את המנהיגים הבאים בארגון, זוהי מנהיגות נטולת אגו.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

1 מחשבה על “מה ההבדל בין מנהיגות מסורתית למנהיגות החדשה?”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

מנהיגות
אייל גונן

מי הנהיג את מנצ'סטר יונייטד הגדולה?

בסמוך להגעתו למנצ'סטר יונייטד, הוא החל בבניית יסודות לטווח הארוך והפרויקט הראשון היה "תכנית הצעירים". הוא הקים שני מרכזי מצויינות, גייס סקאוטים (מגלי כשרונות) ודחק בהם להביא את הכשרונות הצעירים המובילים, וכך בין ההחתמות הראשונות שלו היו דיוויד בקהאם, ורייאן גיגס עוד בגיל 13!, פול סקולס וגארי נוויל.

קרא עוד »
ניהול זמן
אייל גונן

אם הכל חשוב, שום דבר לא חשוב באמת

אחת המיומנויות החשובות ביותר כדי להיות אפקטיביים, ובמיוחד למנהיגים, היא היכולת לתעדף.

חוסר היכולת לתעדף נכון, גורמת לתחושה מתמדת של פספוס, עומס, חוסר שליטה, תסכול ועלולה להגיע לכדי דכאון. תחושה שנמצאים כל הזמן במאבק סידורים בלתי נגמרים בבית, משימות מרובות בעבודה, סידורים שלא מגיעים אליהם, דרישות מהסביבה ועוד.

קרא עוד »