מה השאלה הראשונה שמנהיג שואל?

כל מנהיג מונע משאלה שהוא שואל את עצמו בכל בוקר.
יש מנהיג ששואל את עצמו "מה אני צריך לעשות כדי להצליח?" זה מנהיג שמבחינתו הארגון זה הוא, הוא מחפש כח, להיות מוערך יותר, להתקדם. זאת מנהיגות ישנה, מנהיג ששם את עצמו במרכז, כל הארגון על כלל משאביו ורצונותיו, עובד בשביל להאדיר את המנהיג, בתוך הארגון ומחוץ לארגון. זה מנהיג שהאינטרס האישי שלו גובר על האינטרס של הארגון, הוא דואג שהכל יעבור דרכו, שהוא יהיה בנקודות ההחלטה, הוא יוצר תלות של הארגון בו, ובמקביל לא מאפשר לאף אחד בארגון "להרים את הראש" ולגלות מנהיגות. לא אוהב לשמוע על בעיות בארגון, ומרגיל את האנשים לרצות אותו. הקרדיט על ההצלחות שייך לו, והוא לא מתחלק בו. לגבי הכישלונות? מטאטאים מתחת לשטיח.
התוצאה היא שביום שאותו מנהיג עוזב את הארגון, הארגון מוצא עצמו ללא מנהיגות וללא המשכיות, עם "מחנאות" ויריבויות פנימיות. "אחרי המבול".
יש מנהיג ששואל את עצמו "מה אני יכול לעשות כדי שהארגון יצליח?" זה מנהיג שמבין שהארגון והמטרות שלו גדולים וחשובים יותר ממנו, שעכשיו זאת המשמרת שלו להנהיג אבל גם אחריו הארגון ימשיך להתקיים, והוא עסוק בלאפשר לעובדים ולארגון לבצע את המשימות הכי טוב שאפשר, הוא משרת את הארגון דרך האנשים, תומך, מטפח, חונך, נותן את המשאבים והגיבוי. הוא מפתח מנהיגים בתוך הארגון בגלל שהוא מבין שמנהיגות היא מכפיל כח לארגון, והוא לא רואה בזה איום. הוא יודע שאם הוא ידאג לאנשים, ישמור עליהם, יעצים אותם ויגרום להם להצליח בעבודתם, הם ישמרו על הארגון ויגרמו לו להצליח.
הוא לא מונע מאגו ומחיפוש אחרי כבוד, מבחינתו, הוא נמדד בכמה הארגון מצליח והאנשים שלו מתפתחים ומתקדמים.
מה שמבדיל בין המנהיגים היא מה השאלה הראשונה שמעניינת אותם.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

מנהיגות
אייל גונן

מנהיגות במציאות מורכבת

בשנות ה-80 של המאה הקודמת השתמשו במושג VUCA בכדי לתאר את הסביבה בעולם שלאחר המלחמה הקרה, בעידן הדיגיטלי והמקושר. הסביבה אופיינה בתנודתיות, אי ודאות, מורכבות ועמימות.
לאחר מספר שנים ההבנה הייתה שהסביבה מורכבת יותר וטבעו את המושג TUNA שמתאר סביבה סוערת, אי ודאית, חדשנית ועמומה.
השינוי המשמעותי חל במהלך השנתיים האחרונות, כשהסביבה מתוארת כבר כשברירית, חרדתית, לא לינארית ולא מובנת.
זאת סביבה מאוד מאוד מאתגרת עבור המנהיגים, כסביבה שבה הם צריכים להוביל ארגונים בצורה אפקטיבית.

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

מנהיגות ואגו – "מחלת המנכ"ל"

כשרוצים לרצות את המנהל, מסננים את המידע שזורם מעלה בהיררכיה, כך שרק המידע המחמיא יגיע, וככה המנהל לא באמת מקבל משוב כנה ואמיתי מהסביבה.

לפעמים התפיסה של האנשים שקרובים למנהל, אותו "מעגל פנימי", היא שלאור ההכרות שלהם עם המנהל, בכל מקרה הוא לא ישנה את דעתו בנושא שיובא בפניו, מה שכן, הוא ישנה את דעתו לגבי מי שיביא את הבשורה הרעה, ולכן מה התועלת בזה? גם להסתכן וגם לא יקרה שום דבר?
אנשי "המעגל הפנימי" לא באמת שומרים על המנהל, אלא שומרים על עצמם, והופכים ל"מעגל המרצים".

קרא עוד »
רפלקציה חשיבה חוזקות
התפתחות אישית
אייל גונן

רפלקציה – איך אתם עם לחשוב?

במחקר שערך טימותי ווילסון מאוניברסיטת וירג'יניה, ופורסם ב-Science,  146 סטודנטים התבקשו לשבת בחדר ריק, ללא ספרים, טלפונים ניידים או הסחות דעת אחרות, וההנחיות שהם קיבלו היו לשבת על כיסא, להישאר ערים ולחשוב על מה שהם רוצים, במשך 15 דקות. קל ופשוט.  

אבל התוצאה הייתה שהסטודנטים דיווחו שהם סבלו, וכשאפשרו לסטודנטים לעשות את זה בבתיהם, הם אפילו דיווחו על סבל גדול יותר. שליש מהסטודנטים כל כך סבלו שהם דיווחו כי בפועל הם רימו והשתמשו בניידים, האזינו למוזיקה או סתם הסתובבו בחדר.

הסטודנטים נתקלו בקושי אמיתי לנהל את המחשבות שלהם, כש"כיבו להם את העולם החיצון".

קרא עוד »