מה עדיף? מנהיג "מוכוון תוצאות" או "מוכוון אנשים"?

איזה מנהיג מוצלח יותר ה"מוכוון תוצאות" או ה"מוכוון אנשים"?
זה בדיוק מה שבחן ג'ימס זנגר במחקר שפרסם ב-2009, ובו בדק בקרב 6,000 עובדים, מהם המאפיינים שמשפיעים על האופן בו העובד תופס את הבוס שלו כמנהיג מוצלח. מבין כל המאפיינים שנבדקו, היו גם "התמקדות באנשים" כשהכוונה לכישורים החברתיים, ו"התמקדות בתוצאות" כשהכוונה לכישורים האנליטיים.
באופן די מפתיע, תוצאות המחקר הראו שאף אחד מהמאפיינים הללו כשלעצמם, מאפיין מנהיג מוצלח. אם המנהיג נתפס כחזק במיקוד בתוצאות, יש לו 14% סיכוי להיתפס כמנהיג מוצלח, ואם הוא נתפס כחזק במיקוד באנשים, יש לו 12% סיכוי להיתפס כמנהיג מוצלח.
אז מה עדיף? גם וגם? המנהיגים שנתפסו כחזקים גם במיקוד בתוצאות, וגם במיקוד באנשים, היו בעלי סיכוי של 72% להיתפס כמנהיגים גדולים ומוצלחים. זה די הגיוני, תחשבו על מנהיג שמוכוון אנשים, הוא מטפח אותם, וממנף את היכולות שלהם בכדי להגיע לתוצאות גבוהות יותר. יותר מזה, מנהיג שמוכוון אנשים, יצליח לפתור הרבה מהבעיות הבינאישיות, שבדרך כלל נוטות "להתחפש" לבעיות ולאתגרים מקצועיים או ארגוניים. ואם בנוסף הוא גם יצליח לעמוד במשימות של הארגון, כולם ירוויחו.
נראה ש"בינגו", אבל חכו עם השמפניות..
כמעט כל מנהיג, מנהל, מפקד, מצהיר שמה שחשוב לו זה גם האנשים וגם התוצאות. הבעיה היא שכבני אדם, אנחנו בנויים אחרת, לא אותם חלקים במוח שלנו אחראים על החשיבה האנליטית המתמקדת בתוצאות, ועל הכישורים החברתיים, יותר מזה, כשחלק אחד פועל השני מדומם פעילות. במחקר שערך דיוויד רוק, הוא ביקש מאלפי עובדים לדרג את הבוסים שלהם ב"מיקוד בתוצאות" וב"מיקוד באנשים", והתוצאה המדהימה הייתה שרק 1% מכלל המנהיגים בארגונים, דורגו גבוה בשני המאפיינים יחד!.
מיקוד בתוצאות ומיקוד באנשים, נמצאים במתח על אותו ציר, וכמנהיגים המשמעות הראשונה היא להבין היכן אנחנו נמצאים, להיות מודעים למיקוד האמיתי שלנו, ולא למה שהיינו רוצים. הדבר השני הוא לנהל את המתח הזה, בין אם להיעזר באנשים מאזנים סביבנו, או באמצעות מנגנונים שיחייבו אותנו לפעול באופן מאוזן יותר.
האמירה בצבא ארה"ב היא "People first, Mission always", והכוונה היא שידרשו ממך לבצע את המשימה שלך בצורה הכי טובה, גם אם היא קשה, וגם אם זה ידרוש ממך להעדר מהבית ומהמדינה לתקופה ארוכה, לעתים גם שנים. אבל, במקביל את.ה תדע.י שיש רשת תמיכה במשפחה שלך, והמשמעות היא שאת.ה יכול.ה להתמקד במשימה. כשדואגים לאנשים, דואגים למשימות.

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

מנהיגות
אייל גונן

מי באמת מנהיג?

איך נדע מי מנהיג? יש הבדל גדול בין לעשות "מעשה מנהיגותי" חד פעמי, או מדי פעם, לבין להיות מנהיג. לא כל מי שעושה "מעשה מנהיגותי" הוא מנהיג. מנהיג הוא מי שעושה מעשים מנהיגותיים בתדירות גבוהה ולאורך זמן, ובתוך כך משלב חזון, השפעה על האנשים, מוביל שינוי, העצמת ופיתוח האנשים, באומץ וביצירתיות שמביאים את הארגון למקום טוב יותר.

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

איך מנהיגים בונים אמון?

זה שאנשים צריכים להאמין במנהיג בכדי ללכת אחריו – ברור. אבל יש עוד אמונה, אמונה של האנשים בעצמם, ואמונה של המנהיג ביכולת של האנשים. רוב האנשים לא מאמינים באחרים באופן טבעי, אז איך להפוך למנהיג שמאמין באנשיו?

קרא עוד »
הורות ומנהיגות
מנהיגות
אייל גונן

הורות ומנהיגות

הורות היא אחד האתגרים הגדולים ביותר בכל מה שקשור לניהול ומנהיגות, אי אפשר להשוות את זה כמעט לשום תפקיד אחר.
לא באינטנסיביות, לא באחריות, לא במשמעות, ואין אפשרות לעשות "בכאילו". נשמע לכם מוגזם? כנסו לקרוא.

קרא עוד »