מנהיגות ואפקט פיגמליון

תדמיינו את הסיטואציה הבאה, לוקחים כיתה אקראית ומודיעים למחנכת החדשה שלהם, שמדובר בתלמידים מחוננים בעלי IQ גבו. אבל יש קאצ' קטן, אסור לה להגיד לתלמידים את זה. מה לדעתכם קרה בסוף השנה?? מנת המשכל של התלמידים עלתה!! התלמידים השיגו ציונים גבוהים יותר מהכיתות המקבילות, וזאת למרות שהם לא באמת היו מחוננים, אז מה הסיבה לכך ומה הקשר למנהיגות.

הסיבה היא ציפייה. הניסוי של החוקרים רוזנטל וג'יקובסון שוחזר עוד פעמים רבות בבתי ספר ובארגונים. הניסוי הוכיח שהציפיה משפיעה על רמת הביצועים, והסיבה היא שמנהיגים ומנהלים שמצפים מאנשיהם לביצועים גבוהים, ומעריכים שיש להם יכולת גבוהה, יתנהגו אחרת ויתייחסו אליהם בהתאם, ויכווינו אותם כמי שיש להם פוטנציאל התפתחותי גבוהה.

כשאמרו למנהלים שמגיע אליהם עובד עם ביצועים מעולים, טאלנט, שהוא הטוב ביותר בתחומו, בפועל העובד באמת הפך לכזה. מה קרה? האם הקשיבו לו יותר? נתנו לו יותר חופש? אולי סמכו עליו יותר? התייחסו אליו אחרת משאר העובדים? היו פחות ביקורתיים כלפיו? אולי תפסו אותו כיותר יצירתי ופרודוקטיבי?

"כשהמנהיג מאמין, זה מקרין כלפי המונהגים באופן עוצמתי. בדרך כלל אנשים רוצים לדעת אם המונהגים מאמינים במנהיג, אבל השאלה המתבקשת היא האם המנהיג מאמין במונהגים" (John Gardner).

במטה אנליזה שחקרה 100 שנות פיתוח מנהיגות, טען אבוליו, מחוקרי המנהיגות הגדולים, כי "ההשפעה הגדולה ביותר על ההתפתחות, היא הגברת האמונה במונהגים. להטמיע בהם את השכנוע העצמי שהם טובים בביצוע המשימות, יותר משהם חשבו".

לא, לא מדובר על "אשליה", אלא מדובר על לזהות את הפוטנציאל של האדם. כשאנחנו רואים זרעים, אנחנו יודעים שהפוטנציאל יכול להיות עץ גדול ומרשים, זאת לא אשליה. צריך להעריך את החיובי, ולחזק את הצמיחה.

"תתייחס לאדם כמו שהוא, והוא ישאר כמו שהוא,
תתייחס לאדם כמו שהוא יכול וצריך להיות,
והוא יהפוך למי שהוא יכול וצריך להיות"
Goethe

למנהיגים יש השפעה גדולה על האנשים שסביבם, הצפייה של המנהיגים מהמונהגים משפיעה מאוד על הצמיחה, ובמידה רבה "למה שאתה מצפה, זה מה שאתה מקבל". הרב קרליבך אמר "כל מה שילד צריך, זה מבוגר אחד שיאמין בו", אבל האמת היא שכל אחד צריך מישהו שיאמין בו. לא סתם אחת ההגדרות של מנהיגות היא לגרום לאנשים להגיע למקום שהם לא היו מגיעים אליו לבד, והשלב הראשון הוא להראות לאנשים שאתה רואה בהם יותר ממה שהם רואים בעצמם.

כן, זה אפקט פיגמליון 🙂

מוזמנים להרשם לרשימת התפוצה ולקבל ישירות למייל כל פוסט חדש שמפורסם, ולעקוב ברשתות השונות..

מעניין? שתפו 

WhatsApp
Email
LinkedIn
Twitter
Facebook

1 מחשבה על “מנהיגות ואפקט פיגמליון”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשוי לעניין אותך גם

דגל ישראל, אחריות מנהיגים, מנהיגות, מהפכה משפטית
מנהיגות
אייל גונן

מה האחריות של המנהיגים שלנו לאווירה הציבורית?

כדי לייצר אווירה ציבורית חיובית, שזה מה שמנהיגות חיובית אמורה לייצר, המנהיגים צריכים להוות דוגמא בהתנהגותם ולהציב סטנדרט גבוהה של התנהגות, הכלה, כבוד, חיזוק היחסים בין הצדדים השונים בחברה, ויצירת מרחבי שיח ושיתוף פעולה. בסופו של דבר מנהיגות מטפחת אופטימיות, תקווה לעתיד טוב יותר ויצירת הזדמנויות לכולם.

כשמנהיגים פוליטיים מחליטים להקצין את ההתבטאויות שלהם, זה משפיע ומוביל באופן ישיר לקיטוב ופילוג בחברה. זה פוגע באמון במוסדות שלטון, ואפילו באמון וביחסים בין חברים לעבודה ואף בין בני משפחה, מה שמוביל לתחושות של כעס, תסכול, חוסר תקווה ובסוף זה יכול להגיע גם לאלימות פיזית.

קרא עוד »
מנהיגות בצוות, עבודת צוות, מנהיג צוות, קפטן, טום בריידי, מנהיגות בספורט
מנהיגות
אייל גונן

מנהיגות מתוך צוות

הובלת צוות או מנהיגות בקבוצה, איפה היא נמצאת? יש מנהיגות פורמלית, אבל יש גם מנהיגות מתוך הצוות. מנהיגות שמשפיעה מבפנים, כזאת שכל אחד יכול ליישם ולהתחיל להנהיג מתוך הצוות או הקבוצה. טום בריידי כוכב הפוטבול משתף בעקרונות המנהיגות מתוך הצוות, ובתובנות מקריירת הפוטבול המוצלחת שלו

קרא עוד »
מנהיגות
אייל גונן

ההשפעה והרטוריקה של זלנסקי

זלנסקי יודע שבאמצעות רטוריקה נכונה אפשר לזכות באהדת הקהל, ושבלי קשר האמת אינה עומדת למבחן, אלא היכולת ליצור יחס אוהד בין הנואם והקהל, שבאמצעותו העברת המסר הופכת לקלה יותר.
זלנסקי כמו רטוריקן טוב, יודע להתאים עצמו ולדבר אל כל קהל בשפה הרלוונטית אליו, ולהעביר לו מסר ייחודי כדי להניע את הקהל לחשוב על הדברים לעומק. אחת הדרכים הנפוצות ביותר ושבה משתמש גם זלנסקי, היא ביצוע אנלוגיות שמאפשרות הבנה מהירה יותר, ועל בסיס העובדות המוזכרות, קל להעביר ולהבהיר את הטיעון. רטוריקן טוב מוצא את המשותף בינו ובין הקהל, ומטרת האנלוגיה לאירועי העבר שרלוונטים לקהל, היא לגרום לקהל לראות את המציאות דרך עיני הנואם.

קרא עוד »